YARGI KARARLARI UYGULANSIN, ÜYELERİMİZ İŞBAŞI YAPSIN!

gaziantep,kevser,tümtis

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi toplu taşıma işini yapan Kevser Turizm’de toplu iş sözleşmeli olarak çalışan ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bu şirketle imzaladığı ihale sözleşmesini iptal etmesiyle iş akitleri feshedilen 255 üyemizin direnişi 3 Ekim 2007’den bu yana devam ediyor. 3 Ekim’den bu yana yağmur-kar, sıcak-soğuk demeden Büyükşehir Belediyesi önünde direnmeye devam eden üyelerimiz, birçok zorluk yaşamalarına rağmen direnişe devam ediyor.

gaziantep,kevser,tümtis

30 Mayıs günü sendikamız Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak bu durumu protesto ettiler. Basın açıklamasında bir konuşma yapan Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Muharrem Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı yargı kararlarını uygulamaya ve yargı kararlarına saygı göstermeye çağırdı. İşe iade davalarını kazanan üyelerimizin eski çalıştıkları yerlerde işbaşı yaptırılması gerektiğini söyleyen Muharrem Yıldırım, “ Belediye Başkanı üyelerimizi kendi örgütlediği sendikaya üye olma baskısından vazgeçmelidir. Üyelerimiz yargının verdiği karar doğrultusunda çalışmak istiyorlar” dedi. Açıklama sırasında “Yargı kararları uygulansın, Direne direne kazanacağız, İş ekmek yoksa barış da yok, Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıdı.
Basın açıklamasına Belediye İş, Tez Koop İş, Eğitim Sen, Ses, Bes, Emekli Sen sendikalarının şube başkanları ve yöneticileri ile İşçi Hakları Derneği, Yurtsever Cephe, İHD, ÖDP, ve DTP üye ve yöneticileri katıldılar.