BELEDİYE İŞÇİLERİNE UYGULANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ!

BELEDİYE İŞÇİLERİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!
Belediye İş Sendikası İstanbul Şubeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler ile bazı ilçe belediyelerinde çalışan üyelerini kapsayan, toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı almıştır. Belediye İş Sendikası tarafından alınan grev kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne asmak isteyen belediye işçilerine polis sert müdahalede bulunmuş, işçilere tazyikli su sıkarak saldırmıştır.

belediye,iş,tümtis

Anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerden sonra alınan grev kararını Büyükşehir Belediye Binasına asmak ve toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasını protesto etmek amacıyla anayasal ve yasal haklarını kullanan işçilere polisin saldırısı kabul edilemez.
Belediye işçilerini desteklemek amacıyla aralarında Unilever’in depolarında sendikamıza üye olduklarından dolayı işten atılan ve direnişte olan üyelerimizin de bulunduğu işçiler ile basın mensupları da saldırıdan nasibini almıştır.

belediye,iş,tümtis

Devletin ve polisin görevi işçiye, basın mensuplarına zor ve şiddet kullanmak değildir.Devletin görevi temel hak ve özgürlükleri korumak, işçilerin yasal ve meşru haklarını kullanmalarını sağlamaktır.

Bir kez daha İstanbul’da işçilere yapılan saldırıyı kınıyorum, Belediye İş Sendikası ve belediye işçileri ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyorum.