86 GÜNDÜR DİRENİŞTE OLAN DESA DERİ İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİK!

Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve 86 gündür sendikalı olarak işe dönmek için fabrika önünde direnişte olan Desa Deri işçilerini ziyaret ettik. Ziyarete 59 gündür, Unilever’in Gebze-Dilovası’nda bulunan depolarının önünde aynı taleplerle direnişte olan üyelerimiz ile birlikte Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, İstanbul Şube Başkanımız Çayan Dursun, 1 Nolu Şube Başkanımız Ersin Türkmen, TÜRK-İŞ Marmara Bölge Temsilci Yardımcısı Adnan Uyar, ÖDP Düzce İl Başkanı Ulviye Dikmen katıldı.

desa,unilever,tümtis

Ziyaret sırasında “Sendika hakkımız engellenemez, Desa’ya sendika girecek, Unilever’e sendika girecek, Yaşasın sınıf dayanışması, Direne direne kazanacağız, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz, İşçiler birleşin sömürüye son” sloganları atıldı.

desa,unilever,tümtis

Ziyaret sırasında ilk konuşmayı Deri İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Gürsel Menteşe yaptı. 26 Mayıs’tan beri Desa Deri işçileri ile aynı taleplerle anayasal haklarını kullanarak sendikalı olan ve işten atıldıklarından dolayı direnişte olan Unilever işçilerinin ve TÜMTİS Sendikası’nın ziyaretinin oldukça anlamlı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Gürsel Menteşe, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Saldırıları püskürtmenin yolu birleşmekten ve örgütlü olarak mücadele etmekten geçmektedir. Desa Deri ve Unilever’e sendika girene kadar mücadelemiz devam edecek ve kazanacağız” dedi.

desa,unilever,tümtis

Daha sonra söz alan Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz; Türkiye’nin birçok yerinde satış mağazaları bulunan Desa Deri, Unilever gibi uluslararası büyük bir firmaların işçilerinin anayasal haklarını kullandıklarından dolayı işten atılmaları kabul edilecek bir durum değildir diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler şunu çok iyi biliyoruz. Hak almanın yolu mücadele etmekten, birbirimize sahip çıkmaktan, sınıf dayanışmasını yükseltmekten geçiyor. Bizlerin başka da şansları yok. Ülkenin birçok yerinde benzer taleplerle işçiler direniyorlar ve mücadele ediyorlar. Başarılı olmak için güç verelim. TÜRK İŞ Genel Sekreteri ve Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel Rize’de Çaykur Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapıyor” dedi. TÜRK İŞ Genel Merkezine de seslenen Yılmaz, ”Buradan TÜRK İŞ Genel Merkezi’ne sesleniyorum. Anayasal haklarını kullanan işçilerin önlerine geçerek mücadeleye önderlik edin, hak almalarına yardımcı olun, daha fazla destek olun” dedi. Genel Sekreterimizin konuşması “Suskun TÜRK İŞ istemiyoruz, TÜRK İŞ uyuma işçilere sahip çık” sloganları ile kesildi.

desa,unilever,tümtis

TÜRK İŞ Marmara Bölge Temsilci Yardımcısı Adnan Uyar, fabrika önlerini ekmek mücadelemizin merkezi haline getirmeliyiz diyerek başladığı konuşmasında “birlikteliklerimizi büyüterek kazanacağız.Konfederasyonumuz TÜRK İŞ bu seslere daha fazla kulak vermelidir. Bu mücadeleye daha hızlı ve güçlü şekilde katılmaları gerekir” dedi.

desa,unilever,tümtis

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Düzce İl Başkanı Ulviye Dikmen 86 gündür direnişte olan işçileri kutlayarak başladığı konuşmasında kadın işçilerin kararlı ve direngen tutumlarının oldukça sevindirici olduğunu söyledi.