TOROS DEVLET HASTANESİNDE İŞTEN ATILAN İŞÇİLER DİRENİŞTEKİ LİMAN İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİLER

mersin,tümtis

Mersin’de Toros Devlet Hastanesi Başhekim’i tarafından ihale sözleşmesine eklenen bir madde ile “40 yaşını aştıkları” için işten atılan işçiler, Mersin Limanı A Kapısı önünde 2 aydır direnişte olan üyelerimizi ziyaret ederek direnişimize destek oldular.

mersin,tümtis

Ziyaret sırasında sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması, Sağlık çalışanları yalnız değildir, İş ekmek toksa barış da yok, Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Ziyaret sırasında ilk konuşmayı Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:”Bu ziyaretin anlamı bizim için oldukça büyük. Hem liman hem de sağlık işçileri olarak geleceğimizi iki dudak arasında görmek isteyenlere, kaderimizi çizmek isteyenlere karşı direnerek yanıt veriyoruz. Onlara karşı mücadele ederek, birlikte bu kadere razı olmayacağımızı göstererek yanıt veriyoruz. İşten atılmalarının tek gerekçesi 40 yaşını aşmaları olan arkadaşlarımızın mücadelesinin başarıya ulaşması için her türlü destek ve dayanışmada bulunacağız” dedi.

tümtis,mersin

Basın açıklamasında ikinci konuşmayı ise SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt yaptı. SES Şube Başkanı Bozkurt konuşmasında, liman işçilerinin 60 gündür süren onurlu direnişlerini kutlayarak başladığı konuşmasında “liman işçilerinin bu direnişi bize şunu gösteriyor ki, eğer direnirsek, sorunlarımıza sahip çıkarsak kazanırız. Liman işçilerinin bu onurlu direnişi sağlık işçilerine önderlik etmiştir. Bir taraftan çıkardığınız yasalar ile emeklilik yaşını önce 60’a, daha sonra 65’e çıkarıyorsunuz, diğer taraftan ise 40 yaşını aştıklarından dolayı işçilerin işlerine son veriyorsunuz” dedi.

mersin,tümtis

İzmir Şubemizden Liman İşçilerine Destek Ziyareti
İzmir Şube Yöneticilerimiz ile Antalya İşyeri temsilcilerimiz 2 aydır direnişte olan Akan-Sel Nakliyat’ta çalışırken işten atılan ve Liman A Kapısı önünde direnişe başlayan üyelerimize destek ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan İzmir Şube Başkanımız Şükrü Günseli “ziyaretinize bu gün gelebilsek bile örgütlenmeye başladığınız ilk günden itibaren sürekli buradaki gelişmeleri yakından takip ettik. Şube olarak üyelerimizi içerisinde destek kampanyası başlattık. Tüm üyelerimizin gözü kulağı burada. Örnek mücadelenizden dolayı sizleri kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.