İzmir’de sendikamız siyonist katliama karşı yürüdü !

İzmir’de sendikamız TÜMTİS üyesi ambar işçileri Siyonist İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemi filosuna yönelik kanlı katliamını protesto etti.

ups,tümtis

İzmir Şube binamız önünde toplanan işçi ve emekçiler, Amerikan Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. İzmir’de işten atma saldırısına karşı direnişlerini sürdüren UPS işçilerinin de katıldığı yürüyüş boyunca “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Filistin halkıyla omuz omuza!”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!”, “ Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “İsrail vuruyor, hükümet bakıyor!” sloganları atıldı.

ups,tümtis

UPS işçileri katliamı lanetledi
Filistin bayrakları ve TÜMTİS flamalarının da yer aldığı yürüyüşte ayrıca “UPS’de işçi kıyımına, sendika düşmanlığına son!” pankartı taşınarak “UPS işçisi yalnız değildir!”, “UPS’de direniş kazanacak!” sloganlarıyla direniş selamlandı.
Katledenlerle işten atanlar aynı…
Alsancak’ta bulunan ABD Konsolosluğu önüne gelindiğinde ilk sözü İzmir Şube Başkanımız Şükrü Günseli aldı. Konuşmasında mazlum halkların yıllarıdır katledildiğini vurgulayan Günseli, hükümetin de Amerika’nın da bu katliamların arkasında olduğunu ve onayladığını ifade etti. Dökülen gözyaşlarının timsah gözyaşı olduğunu belirten Günseli, halkları katledenlerin, ezenlerin bugün UPS’de de işçi kıyımı ve sendika düşmanlığı gerçekleştirdiğini vurguladı. UPS işçilerinin direnişini ve haklı mücadelesini anlattı.

ups,tümtis

Talepler sıralandı
Günseli’nin ardından basın açıklamasını Genel Örgütlenme Sekreterimiz Cafer Kömürcü yaptı. Filistin halkının mücadelesi ve UPS işçilerinin direnişinin vurgulandığı açıklamada şu talepler dile getirildi:
“İsrail ile yapılmış, askeri, ekonomik ve ticari antlaşmalar derhal iptal edilmelidir! İsrail ile bütün dipolamatik ilişkiler kesilmeli, etkin yaptırımlar uygulanmalıdır! UPS’de atılan işçiler derhal işe alınmalı, sendika düşmanlığı terkedilmelidir!”