TÜRK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARIN İSTANBUL ŞUBELERİNDEN DİRENİŞTEKİ UPS İŞÇİLERİNE DESTEK ZİYARETİ!

UPS’nin İstanbul Mahmutbey ve Kurtköy aktarma merkezleri ile İzmir’de 43 günden bu yana devam eden direniş, yurtdışı ve yurtiçi dayanışma eylemleriyle ve ziyaretlerle giderek güçleniyor.
Direnişin 43. gününde; Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul Şubeleri, direnişteki üyelerimizi ziyaret ettiler. Ziyaretçiler, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, İstanbul Şube Başkanımız Çayan Dursun İle İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ersin Türkmen ve direnişteki üyelerimiz tarafından karşılandı.

ups,tümtis

ups,tümtis

Ziyarete Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Deri-iş Genel Merkez Yöneticileri, İstanbul Şube Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Selüloz-İş İstanbul Şube Yöneticileri ve Temsilcileri, Yol-İş İstanbul 1 nolu Şube Üyeleri ve yöneticileri, Haber-İş 1 nolu Şube ve Yöneticileri, Belediye-İş İstanbul 2 nolu Şube, Belediye-İş İstanbul 5 nolu Şube ve temsilcileri, Belediye-İş İstanbul 1 nolu Şube, Türk Metal İstanbul 1 nolu Şube, Türk Metal İstanbul Şube, Türk Metal Anadolu Yakası Şube, Tes-İş 2 nolu Şube, Sağlık-İş Kadıköy Şube, Sağlık-İş İstanbul Şube, Tek Gıda-İş 10 nolu Şube, Harb-İş İstanbul Şube, Harb-iş Anadolu Yakası Şube, Toleyis Marmara Bölge Şubesi, Toleyis İstanbul Şubesi, Kristal-İş İstanbul Şube, Petrol-İş İstanbul Şubesi, TGS İstanbul Şubesi, Emekli-Sen yöneticileri, Siyasi Parti, Demokratik Kitle Örgütlerinden üye ve yöneticiler katıldı.

ups,tümtis

Ziyaretçiler adına konuşan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yaptığı konuşmada; Türk-İş ve bağlı sendikalar olarak; işçilerin ve sendikanın taleplerinin kabul edileceği güne kadar, yani kazanım ile sonuçlanıncaya kadar direnişi destekleyeceklerini, maddi ve manevi olarak işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 15-16 Haziran direnişinin yıldönümünde yapılan bu ziyaretin önemine dikkat çeken Büyükkucak, sınıf dayanışmasının gerçek anlamını bulması için UPS’de sendikalaşma mücadelesinin bütün sendikalar tarafından sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini söyledi. Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak UPS işverenine sesleniyoruz; yasa tanımaz tutumunuzdan vaz geçin. TÜMTİS ile masaya oturun. Aksi taktirde bu direnişi sonuna kadar sürdüreceğiz. Nihai sonuç alınana, işten atılan arkadaşlarımız işe alınana kadar direnişi sürdürmekte kararlıyız. Türk-İş olarak bu direnişi sonuna kadar desteklemekte kararlıyız. Toleyis sendikamızın genel başkanı, Türk-İş Örgütlenme Sekreteri Cemail Bakındı, bu destek ziyaretinin düzenlenmesi kararının alınmasına öncülük etti ve direnişteki işçilerin bir günlük kumanyasını üstlendi. Bu nedenle Cemail başkana teşekkür ediyoruz diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ups,tümt,s

ups,tümtis

Sendikamız adına konuşan Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz ise desteklerinden dolayı tüm sendikalara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; UPS’deki örgütlenmeyi tüm ülkeye yayacaklarını ve kazanacağımızı belirttikten sonra, bu ziyaretin 15-16 Haziran büyük direnişinin yıldönümünde gerçekleşmesine dikkat çekti. Direnişin yurtiçi ve yurtdışı destekle her gün biraz daha büyüdüğünü ve etkisini arttırdığını söyledi. Tehditle, baskıyla, işten atmayla sendikal çalışmanın engellenemeyeceğini, sendika mayasının UPS’de tuttuğunu söyleyen Yılmaz, UPS işverenine sendikamız ile TİS masasına oturma çağrısı yaptı. İşverenin sendikamızı yalnızlaştırmaya dönük propagandasının da tutmadığını, bugünkü ziyaretin bu kara propagandaya verilmiş önemli bir yanıt olduğunu söyledi. Gürel Yılmaz, Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu (ITF) tarafından sendikamıza destek amacıyla yapılan basın açıklamasını da okuyarak sendikamızın yalnız olmadığını, gerek uluslararası alanda gerekse Türkiye’de yeterli destek ve dayanışmaya sahip olduğunu ifade etti. Uluslararası örgütümüz ITF’nin Genel Sekreterimiz tarafından okunan mesajı şu şekildedir:

ITF’NİN MESAJI

ITF TÜMTİS’e olan desteğini teyit etti
ITF, bugün, UPS Türkiye’de 85 işçinin işe iade edilmelerini sağlamaya çalışmakta olan Türk TÜMTİS sendikasına verdiği desteği yeniden ifade etti.
ITF’in Kara Taşımacılık Sekreteri Mac Urata şunları söyledi: “Bazı kişilerin ITF’in TÜMTİS’e verdiği desteği geri çekmek üzere olduğuna dair söylentiler yaymakta olduğunu duyduk. Bunu yapanlar boşuna nefes tüketmektedirler. Aslında biz sendikayı ve üyelerini bu mücadeleyi sürdürmek konusunda gösterdikleri kararlılıkları nedeniyle tebrik etmek istiyoruz. Bizler bir kez daha UPS Türkiye’yi, bu işçilerin işlerine iadelerini sağlamak ve uygun ortak çalışma ilişkisinin nasıl kurulabileceğini tartışmak üzere zaman yitirmeksizin sendikayla görüşmeye çağırıyoruz.”
ITF Yürütme Kurulu kısa bir süre önce yapılan toplantısında, Mayıs ayında yapılan ITF/UNI küresel dağıtım ağları konferansında oybirliği ile kabul edilmiş olan ve sendikaların Türkiye’de yaşanan bu iş anlaşmazlığına hem moral hem de maddi destek verme konusundaki kararlılıklarını ifade eden karar önergesini onayladı. Bu temelde, Hollanda ve Almanya sendikalarından gelen ilk ‘dayanışma ziyaretçileri’ İstanbul’da, 5 ve 6 Haziran tarihlerinde direniş alanında yapılan kitlesel eylemde yer aldılar. UNI Küresel Sendikası tarafından gerçekleştirilecek bir kardeşlik ziyareti dâhil, daha başka heyetlerin de direnişçi işçilere destek ziyaretinde bulunacakları ITF tarafından teyit edilmiş durumdadır.

ups,tümtis

Yapılan konuşmalar ve okunan mesajların ardından coşkulu alkış ve sloganlarla ziyaretçilere teşekkür eden üyelerimiz ilk günkü heyecan ve kararlılıkla direnişe devam ediyor