DİRENİŞTEKİ UPS İŞÇİLERİNE ULUSLARARASI DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR!

İstanbul ve İzmir’de direnişte olan UPS işçilerine uluslararası destek artarak devam ediyor. Ups’nin Mahmutbey’de bulunan aktarma merkezi önündeki direniş yerini ziyaret eden heyet direniş başarıya ulaşana, işten atılan üyelerimiz tekrar işbaşı yapıncaya, UPS’de TİS imzalanıncaya kadar desteklerinin artarak devam edeceğini söylediler.

ups_genel_14_07_2010Direniş yerinde yapılan basın açıklamasına Avrupa Konseyi Üyesi Almanya Federal Milletvekili Andrej Hunko adına Sylvia Gabelmann, ITF Uluslararası kampanyalar sorumlusu ve Avusturya OGB/VİDA sendikası UPS ve DHL sorumlu üyesi Harald Votil, Almanya NGG Gıda Sendikasından Selahattin Yıldırım, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Kılıç, Selüloz-İş Şube Başkanı Aydın Parlakkılıç, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, İstanbul Şube Başkanımız Çayan Dursun, 1 Nolu Şube Başkanımız Ersin Türkmen ile direnişteki üyelerimizin eş ve çocukları katıldı.

gurel_yilmaz_14_07_2010

İlk konuşmayı Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz yaptı. Genel Sekreterimiz yaptığı konuşmada “71 gündür işten atmakla bu onurlu mücadeleyi bitiremediniz. Üyelerimize istifa baskısı yaparak çözemediniz. Dışardan kaçak işçi getirerek çözemediniz. İşten atılan üyelerimiz tekrar işbaşı yapana, UPS’de TİS imzalanıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. UPS’nin işçi düşmanı yüzünü her yerde teşhir edeceğiz” dedi.

sylvia_14_07_2010

Andre Hunko adına konuşan Sylvia Gabelmann direnişteki üyelerimizi türkçe selamlayarak başladığı konuşmasında “sizlerin burada vermiş olduğunuz mücadele aynı zamanda bizlerin mücadelesidir” dedi.

Harald Votil

Harald Votil ise “sizleri ITF ve Avusturya Vida sendikası ve UPS işçileri adına selamlıyorum. UPS İşvereni Haluk Ündeğer sizlerin sendika hakkınızı kabul etmeyerek en temel insan haklarını ihlal etmektedir. Sizlerin vermiş olduğunuz mücadele bizlerin de mücadelesi olmuştur. Ailelerinizle 71 gündür burada onurlu bir mücadele vermektesiniz. Bizde Avusturya’da buradaki durumla ilgili basın açıklaması yaptık. Bu mücadele başarıya ulaşıncaya kadar yanınızda olacağız” dedi.

Selahattin Yıldırım ise yaptığı konuşmasında “polisin buradaki tutumu oldukça yanlış. Buradaki İstanbul Valiliğinin ve Emniyetin tutumunu Avrupa’da anlatacağız.Buradaki mücadele başarılı oluncaya kadar maddi manevi tüm desteğimiz yanınızda olacak” dedi.