DİRENİŞTEKİ UPS İŞÇİLERİ İLE DAYANIŞMA GECESİ YAPILDI!

UPS,TUMTİS100 günü aşkın süredir sürdürdüğümüz UPS direnişi kararlılıkla devam ediyor.  UPS’de çalışan ve direnişteki üyelerimiz direniş coşkularını ve kararlılıklarını 14 Ağustos akşamı İstanbul’da düzenlenen dayanışma gecesine taşıdılar.

Direnişlerinde 100’lü günlere ulaşan UPS işçilerinin “Bu davet bizim!” şiarıyla İstanbul Alibeyköy Seramoni Düğün Salonu’nda düzenledikleri dayanışma gecesi oldukça coşkulu geçti. Dayanışma gecesine sendika üye ve yöneticilerimizin dışında Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm, Deri-İş Şube Başkanı Binali Tay ile direnişteki İSKİ işçileri, 4 gün süren işgal eylemi sonucunda sendika hakkını kazanan Birleşik Metal-İş üyesi ÇEL-MER işçileri katıldı.
Direniş süreci anlatıldı
Direnişteki üyelerimizden UPS işçisi tarafından sunulan dayanışma gecesi, etkinliğe katkı sağlayan tüm kurumların selamlanmasıyla başladı. Etkinlik programında ilk olarak, BDSP tarafından UPS direnişiyle dayanışma amacıyla hazırlanan sinevizyon gösterildi. İzmir ve İstanbul’daki direniş alanlarından görüntü ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyonda UPS’de hüküm süren kölece çalışma koşullarının yanısıra direnişle sınıf dayanışmasını ve polis saldırısını anlatan kareler de dikkat çekti. İlgiyle izlenen gösterim boyunca sloganlar hiç susmadı.UPS,TUMTİS
 “Gerçek özgürlük emekçilerin mücadelesiyle gelecek!”
Etkinlikte bir konuşma yapan Genel Başkanımız Kenan Öztürk konuşmasına, kararlı direnişlerini sürdüren UPS işçilerini ve geceye destek verenleri selamlayarak başladı.
Konuşmasında anayasa referandumuna değinen Genel Başkanımız, bu ülkede yoksullar için demokrasinin kırıntısının dahi olmadığını belirtti. Hakkını arayan işçilerin üzerine gaz bombası atıldığını, İzmir’de olduğu gibi sendikamız yöneticilerinin kurşunlandığını söyleyen Öztürk, Tayyip Erdoğan’ın anlattığı “demokrasi”nin koca bir yalan olduğunun altını çizdi. Gerçek özgürlüğün emekçilerin mücadelesiyle geleceğini vurgulayan Öztürk, anayasa değişikliği tartışmalarının iki egemen klik arasındaki mücadelenin ürünü olduğunu ve bunun parçası olmayacaklarını dile getirdi.UPS,TUMTİS
1 Eylül’de eylem var
Genel Başkanımız Kenan Öztürk’ün konuşmasının bir diğer önemli kısmı ise, ITF’nin 4-12 Ağustos 2010 tarihlerinde Meksika’nın başkenti Mexico City’de gerçekleştirilen genel kurulundan çıkan kararların duyurulması oluşturdu. Sendikamızın uluslar arası örgütü  olan ITF’nin  UPS işçileri ve sendikamız ile dayanışmak amacıyla1 Eylül’de dünyanın çeşitli ülkelerinde eylemler gerçekleştirme kararı aldığını duyuran Öztürk, Arjantin, Norveç, Hollanda ve Amerika’da UPS işçilerinin sendikal haklarının tanınması için dayanışma eylemleri örgütleneceğini söyledi. Genel Başkanımız ayrıca, 1 Eylül günü İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa ve Gaziantep’te emekten yana güçlerin de katılımıyla UPS müdürlüklerine kitlesel yürüyüşler gerçekleştireceğimizi duyurdu. Tüm emek ve demokrasi güçleri direnişle dayanışmayı yükseltmeye çağırdı.
TEKEL işçilerinin açtığı mücadelenin yolundan ilerlediklerini söyleyen Genel Başkanımız, sıranın UPS işçilerine geldiğini ve bu çemberin kırılacağını sözlerine ekledi. UPS’deki mücadelenin yeniden bir ayağa kalkışı sağlaması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Bu işi kazanacağız başka yolu yok arkadaşlar!” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Direnişçi işçiler kürsüdeydi
Pınar Sağ, Grup Kutup Yıldızı, Erdal Bayrakoğlu, Grup Sılam, Hasan Güngör’ün de sahne aldığı dayanışma gecesinde TÜBİTAK işçisi Aynur Çamalan, ÇEL-MER işçileri ve BETESAN işçisi Zeynel Kızılaslan da söz alarak UPS işçilerinin haklı direnişini selamladılar.UPS,TUMTİS