UPS İŞÇİLERİNE ULUSLARARASI DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR!

Sendikamıza üye olduklarından dolayı işten çıkarılan, 105 gündür İstanbul Mahmutbey ile Kurtköy ile İzmir’de direniş sürdüren üyelerimize uluslar arası destek artarak devam ediyor. Avrupa Parlamentosu milletvekili JürgenKlute, Berlin Federal Parlamento milletvekili IngrıdRemmers, Kuzey Ren Westfalya Eyalet Milletvekili BerbelBeuermann ve Sol Parti Kuzey Ren Westfalya Eyalet Yönetim Kurulu üyesi Derya Kılıç ve Serdar Boztemurile Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı mücadelemize destek vermek amacıyla direnişteki üyelerimizi ziyaret ettiler.UPS,TUMTİS

Ziyaretti ilk konuşmayı Genel Başkanımız Kenan Öztürk yaptı. Genel Başkanımız yaptığı konuşmada “Bu gün, 105 gündür onurluca direnmeye devam eden UPS işçilerinin direniş çadırından bir kez daha sesleniyoruz: 105 bin gün bile olsa vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu direniş çadırı, on binlerce kargo işçisinin geleceğini, kaderini temsil ediyor. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Kazanacağız çünkü haklıyız.  
Kör gözler açılına, sağır kulaklar duyana, anayasal hakkımıza saygı gösteriline kadar haykıracağız. Üstelik bundan sonra 154 ülkeden sınıf kardeşlerimizle birlikte, aynı anda haykıracağız. Mücadelenin bayrağını aynı anda yükselteceğiz. ITF’nin 42. genel kurulunda, 1 Eylül ve 15 Eylül tarihlerinde aynı anda 154 ülkede UPS işçileriyle dayanışma eylemleri yapılması kararı alındı. Konfederasyon ve sendika ayrımı gözetmeden bütün sınıf kardeşlerimize ve sendikalara bu dayanışma eylemlerine katılım çağrısı yapıyoruz.  
Daha yolun başındayken söyledik; işvereni uyardık. Eğer anayasal haklarımıza saygı göstermezseniz dünyayı size dar ederiz dedik. İşte o günlerden birindeyiz. Bütün dünyada taşıma işçileri bizimle, mücadelemizle dayanışma içinde olma kararı aldı. Artık sadece işyerlerinde değil, Parlamentolarda bile UPS’nin işçi düşmanı yüzünüzü teşhir ediyoruz. On binlerce kilometre yolu katedip buraya gelen milletvekili dostlarımız, bu gün bunun için buradalar.
Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldukları için işten çıkarılan ve sendikadan istifa etmeleri için baskı yapılan UPS işçileri ile dayanışmada bulunmak, mücadelemize omuz vermek üzere buradalar. Avrupa Parlamentosu milletvekili JÜRGEN KLUTE, Berlin Federal Parlamento milletvekili INGRİD REMMERS, Kuzey Ren Westfalya Eyalet Milletvekili BERBEL BEUERMANN ve Sol Parti Kuzey Ren Westfalya Eyalet Yönetim Kurulu üyesi DERYA KILIÇ ve SERDAR BOZTEMUR mücadelemize destek vermek için geldiler. Bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. ITF,TUMTİS
Bir sözümüz de başbakan’a: Ey başbakan. Demokrasi, özgürlük deyip meydan meydan dolaşıyorsun. Anayasadaki küçücük değişiklikleri demokrasi getiriyoruz diye yutturmaya çalışıyorsun. Kimi kandırıyorsun? 105 gündür bağıra-bağıra, göstere-göstere, İstanbul’un orta yerinde anayasayı çiğniyorlar. 
Bırak yeni hakları, Anayasada olan hakları çiğniyorlar. Gık’ın çıkmıyor. Bırak sahip çıkmayı, her gün karakola – mahkemelere çağırtıp suçluymuş gibi muamele ettiriyorsun. 105 gündür işsiz bırakılmış işçilere bir tane milletvekilini bile gönderip ne istiyorsunuz demiyorsun. 105 gündür işsiz olan bu işçileri görmüyorsun.
Bizimle dayanışmada bulunmak üzere buraya kadar gelip direniş çadırımızı onurlandıran milletvekili dostlarımıza, parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha sesleniyorum: üyelerimiz yeniden işbaşı yapana, UPS de sendikalı toplu sözleşmeli bir düzen kurulana kadar mücadelemizi her türlü yasal ve meşru araçları kullanarak sürdürmeye devam edeceğiz. UPS’nin bütün çalışanlarını anayasal haklarına sahip çıkmaya ve sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz” dedi.  
Genel Başkanımız Kenan Öztürk’ten sonra ise Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı ise katılımcıları ve parlamenterleri selamlayarak başladığı konuşmasında emeği ve emeğin haklarını yok sayan zihniyete karşı topyekün mücadele etmek zorundayız. UPS’de devam eden mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini işçiler ve sendikamız ile sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti.
TURKİS,TUMTİS,UPS
 Avrupa Parlamentosu milletvekili Jürgen Klute burada verilen mücadelenin her zaman yanında olacaklarını belirterek başladığı konuşmasında, Avrupa Birliği’ne girmeyi hedefleyen bir ülkede işçilerin sendikalaşmasını tanımayan ve engelleyen bir ülke demokratikleşemez dedi. UPS işçilerinin yalnızca kendi emeklerinin mücadelesini vermediğini aynı zamanda ülkenin demokratikleştirilmesi mücadelesi de verdiğini belirten Klute, Avrupa’da verdiğiniz mücadeleyi anlatacağız dedi. Diğer katılımcılar da yaptıkları konuşmalarda sonuna kadar mücadeleye destekleyeceklerini ve dayanışma içerisinde olacaklarını belirttiler.UPS,TUMTİS