ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU ITUC’U, AVRUPA SENDİKALARI KONFEDERASYONU ETUC’U VE AVRUPA EKONOMİK VE SOSYAL KOMİTESİNİ ZİYARET

Brüksel ziyareti sırasında Genel Başkanımız Avrupa Sendikaları Konfederasyonu özel danışmanı Jeff Bridgford ile bir görüşme gerçekleştirdi. UPS direnişi ile ilgili son bilgilerin konuşulduğu toplantı sonrasında ETUC Genel Sekreteri John Monks, UPS Avrupa yönetimine sorunun bir an önce çözülmesini talep eden ve TÜMTİS’e destek mesajı niteliğinde olan bir mektup yolladı.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’ın İnsan Hakları ve Sendikal Haklar Birimi’nden Frank Willems ile yapılan görüşmenin ardından ise ITUC Bülteni’nde yayınlanmak üzere Kenan Öztürk ile bir röportaj yapıldı. ITUC UPS Atlanta yönetimine TÜMTİS’i desteklemek üzere bir mektup gönderecek. Genel Başkanımızın röportajını aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

http://vvv.ituc-csi.org/spotlight-interview-with-kenan.html.

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi İşçi Grubu Başkanı Georges Dassis Kenan Öztürk’le yaptığı görüşmede Türkiye’deki gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı. Türkiye’deki sendikal gelişmeleri son otuz yıldır yakından takip eden Dassis sendikalı oldukları için işten çıkarılan UPS işçilerini İşçi Grubu toplantısının dikkatine sunacağını söyledi.

Genel Başkanımız Kenan Öztürk ve İşçi grubu Başkanı Georges Dassis

Son olarak ETF’nin verdiği resepsiyona davetli olan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Stephen Hughes de mücadelemizle yakından ilgilenerek Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Türkiye’de sendikal hakl ihlallerinin kabul edilemeceğini söyledi. Hughes, UPS’de yaşanan süreci Avrupa Parlamentosu gündemine alacağını ve konu hakkındaki ayrıntılı bilgileri Avrupa Parlamentosu Sendikalar Komitesi Başkanına ileteceğini belirtti.

Genel Başkanımız AB Parlamentosu Üyesi Stephen Hughes ile birlikte.