AB PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLLERİ SENDİKAMIZI ZİYARET EDEREK UPS DİRENİŞİ HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Avrupa Konseyi üyeleri Andrej Hunko ve Werner Schieder , 11 Ekim 2010 Pazartesi günü sendikamızı ziyaret ettiler. Genel Başkanımız Kenan Öztürk ve Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz milletvekillerini Türkiye’deki sendikal durum ve UPS direnişi üzerine bilgilendirdiler. Genel Başkanımız siyasi iktidarın demokratikleşme söylemine rağmen hala somut adımlar atılmadığını, İş Kanunu ve Sendikalar Kanunu’nun 12 Eylül zihniyetini aşamadığını, işkolunda yüzde 10 barajının, işyerlerinde ise yüzde 50 barajının devam ettiğini hatırlattı.



Sendikaya üye olan işçilerin ya istifaya zorlandığına ya da UPS örneğinde olduğu gibi işten atıldığına değinen Öztürk, TÜRK-İŞ raporlarında özel sektörde onbinlerce işçinin sendikal  nedenler yüzünden işten çıkarıldığının belgelendiğini de söyledi.

Daha sonra UPS’de sendikal nedenlerle işten atılan işçilerin direnişi hakkında bilgi alan AB milletvekilleri bu duruma inanamadıklarını, Türkiye’nin AB’ye girmesi için sendikal mevzuatın mutlaka uluslararası standartlara uyması gerektiğini söylediler. Son olarak sendika yöneticilerimiz, UPS’deki sorunla ilgili rapor hazırlayacaklarını söyleyen milletvekillerine teşekkür etti.