Genel Başkanımız Norveç’te Kardeş Sendikamız NTF’nin Kongresine Katıldı

Norveç Taşıma İşçileri Sendikası-NTF’nin olağan kongresinde konuşan Genel Başkanımız Kenan Öztürk, sermayenin saldırılarına karşı birleşme ve mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

norvec_ntf_kongresi_27ocak2014_1

Norveç Taşımacılık İşçileri Federasyonu (NTF) 42. Olağan Ulusal Kongresi’ni Norveç’in Kristiansand şehrinde gerçekleştirdi. 25-29 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye sendikamızı temsilen Genel Başkanımız Kenan Öztürk ile Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Göknur Marş katıldı.
Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Kongrenin üçüncü günü olan 27 Ocak tarihinde “Uluslararası Dayanışma” konulu oturumunda yaptığı konuşmada uluslararası dayanışmanın öneminden söz etti.

Sendikal Örgütlenme ve Mücadele
Türkiye’deki çalışma koşulları ile asgari ücret uygulaması, sendikal mücadelenin zorlukları ve örgütlenme hakkı üzerindeki baskılara değinen Genel Başkan Öztürk, ülkede hâlâ, 50’ye yakın sendikacının cezaevinde olduğunu hatırlattı. Başkan Öztürk, sendikal mücadelenin bu olumsuz koşullarda devam ettiğinin altını çizdi.

Örgütlenme Kampanyası ve Kardeş Sendikaların Desteği
Başkan Öztürk, UPS Kargo’da 2010 yılında başlayan ve 282 günün sonunda önemli kazanımlarla sonuçlanan örgütlenme kampanyasında, kardeş sendikalarımızdan gelen dayanışma ve desteğin mücadele içindeki işçiler için büyük moral kaynağı olduğuna dikkat çekti.

‘Sermayenin Saldırılarına Karşı Mücadeleyi Büyütmeliyiz’
Aynı destek ve dayanışmanın DHL kargo örgütlenmesinde de başarıyı beraberinde getirdiğine vurgu yapan Genel Başkan Öztürk, “DHL kargodaki örgütlenme mücadelesinde uluslararası dayanışmanın önemini bir kez daha gördük. Türkiye’de çok zor koşullarda yürüttüğümüz bu iki şirketteki örgütlenme başarısı uluslararası işçi hareketinin ve dayanışmasının başarısı olarak görülmelidir” diye konuştu.
Sermayenin tüm dünyada, işçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik saldırı içerisinde olduğunu belirten Genel Başkan Öztürk, “Sermayenin saldırılarına karşı birleşmekten; dayanışma ve mücadeleyi büyütmekten başka şansımız yoktur” dedi.

ntf_kongre

NTF’ye Teşekkür
Kargo örgütlenmesindeki desteğinden dolayı NTF sendikasına teşekkür eden Başkan Öztürk konuşmasını şöyle tamamladı: “Kardeş sendikamız NTF, gerek UPS örgütlenmesinde gerekse de DHL örgütlenmesinde mücadelemize büyük destek vermiştir. Ülkemize göndermiş olduğu delegasyon ve küresel eylem günlerindeki dayanışması ile bu çalışmaya katkı sunmuştur. Kendilerine, bu destek ve dayanışmasından dolayı teşekkür ediyorum.”

Lars Johnsen: Desteğimiz Sürecek
NTF Eş Başkanı Lars Johnsen de yaptığı konuşmada, “TÜMTİS’in kargo ve lojistik sektöründeki örgütlenme çalışmasını takdir ediyoruz. Bundan sonra da destek ve dayanışma içerisinde olacağız” dedi.
Roger Hansen Yeniden Başkan
Kongrede yapılan seçimlerde Roger Hansen tekrar başkanlığa seçildi.
Uluslararası üst kuruluşumuz ITF’in 2010 yılında New Mexico’da gerçekleştirdiği 42. Kongresi’nde NTF (Norveç Taşımacılık İşçileri Federasyonu) ile tanışan sendikamız, o tarihten beri NTF’in kardeş sendikasıdır.