Vanlı İŞKUR İşçilerine Destek Ziyareti

Ankara Şubemizin başkan ve yöneticileri ile işyeri temsilcilerimizin katılımıyla, Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemini sürdüren Vanlı depremzede İŞKUR işçilerine destek ziyareti gerçekleştirildi.

iskur_manset

Van’da geçici olarak çalıştıkları işlerinden atılan depremzede Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işçilerinin Ankara’da başlattıkları oturma eylemi sürüyor. Hükümete sesini duyurmaya çalışan işçilere destek artıyor.

iskur_ankaraSendikamızın Ankara Şubesi ile Petrol-İş, Tekgıda-İş ve Tezkoop-İş Ankara Şubeleri, depremzede işçilere destek ziyaretinde bulunarak gıda yardımı yaptı.

iskur_ankara_1Ankara Şube Başkanımız Nurettin Kılıçdoğan ile şube yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette yapılan konuşmalarda, İŞKUR işçileri haklarını elde edene kadar destek ve dayanışmanın süreceği belirtildi.
Eylemlerini Ankara’ya Taşımışlardı
Van’da, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İŞKUR tarafından işlerine son verilen işçiler, 90 gün süren direnişin ardından 14 Eylül’de seslerini hükümete duyurmak amacıyla Ankara’ya gelerek Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi başlatmıştı.