İşten Çıkarılan Nestle Gıda İşçilerine Destek

Genel Başkanımız Kenan Öztürk, merkez yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimizin katılımıyla, Nestle Gıda işçilerinin İsviçre Konsolosluğu önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına destek verildi.

sgbp_baskanlari

Nestle’nin Bursa Karacabey’deki fabrikasında çalışan Öz Gıda İş sendikasına üye 28 işçi, sendikanın işverenle imzaladığı toplusözleşmeyi yetersiz bularak itiraz etmesinin ardından işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 28 işçi daha sonra sendikadan istifa ederek Tek Gıda İş’e üye oldu.

İşyeri önünde 112 gündür işlerine geri dönme mücadelesi veren işçiler, Tek Gıda İş öncülüğünde İsviçre’nin İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına Sendikal Güç Birliği Platformu da (SGBP) destek verdi.

kenan_ozturk_2‘İşimizi geri istiyoruz’
Nestle Gıda’nın 28 işçiyi haksız ve gerekçesiz bir şekilde işten çıkardığını söyleyen işçilerden İsmail Gözel, İsviçre merkezli bir şirket olmasından dolayı bu eylemi İsviçre Konsolosluğu’nun önünde gerçekleştirdiklerini söyledi. Gözel, “Sesimizi Büyükelçilik kanalıyla da Türkiye Nestle Gıda’nIn merkezine ve tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Nestle Gıda işvereni haksız yere işten çıkarılan işçileri yeniden işbaşı yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.
Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de, uluslararası sermayenin yerel sermaye gibi Türkiye’de sık sık hukuksuz ve kuralsız yöntemlere başvurduğunu belirterek sendika seçme hakkına saygı gösterilmesini istedi.

manset_1‘Demokratik tercihlere saygı gösterilmeli’
Burada bir konuşma yapan SGBP Dönem Sözcüsü Genel Başkanımız Kenan Öztürk de, işçilerin demokratik tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. SGBP olarak işçilerin yanında olduklarını belirten Başkan Öztürk, “Sendika seçme hakkı işçilerindir. Demokratik çerçevede yapılan tercihlere saygı gösterilmeli, işten atılan 28 işçiye derhal iş başı yaptırılmalıdır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından, işçilerin hazırladığı mektuplar İsviçre Konsolosluğu’na iletildi.