DHL ve TÜVTÜRK’te 2. Dönem TİS İmzalandı, Yeni Örgütlenen Atapol’da TİS Bağıtlandı

DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş., TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene ile Karadeniz Taşıt Muayene İstasyonlarında 2. Dönem TİS’leri yenilendi. Atapol Nakliyat’ta örgütlenme tamamlandı ve TİS kazanımlarıyla sonuçlandı.

 

DHL_TİS

DHL’de 2. Dönem TİS İmzalandı

Sendikamız ile DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş. arasında süren TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Enflasyon üzerinde artışların sağlandığı 2. Dönem TİS’i, daralmadan dolayı şirketin içinde bulunduğu durum ve öne sürülen gerekçelere rağmen kazanılmış haklardan taviz verilmeden imzalandı.

Sendikamız, kazanılmış hakları koruyan ve günün gerçeklerine uygun bir TİS politikası ile genel üye toplantıları yaparak toplusözleşme görüşmelerine başladı. İşveren tarafıyla yapılan görüşmeler neticesinde sürecin her aşaması üyelerimizle paylaşıldı ve yeni dönem TİS’i üyelerimizin çoğunluğunun onayı alınarak imzalandı.

01 Ocak 2016-31 Aralık 2017 dönemini kapsayan TİS ile enflasyon üzerinde ücret artışları sağlanırken; sosyal haklarda ücret artış oranında zam alındı.

DHL’de 2. Dönem TİS’i Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez, Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Muharrem Yıldırım, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Ersin Türkmen, Gebze Şube Başkanımız Ali Rıza Atik’in katılımıyla imzalandı. İşveren tarafını ise Genel Müdür Orkun Saruhanoğlu, İK Müdürü Sevilay Uçar’ın aralarında bulunduğu şirket yöneticileri temsil etti.

??????????

TÜVTÜRK Adana İçel Hatay’da TİS Yenilendi

Sendikamız ile TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. arasında 2. Dönem TİS (Toplu İş Sözleşmesi) imzalandı. Genel üye toplantıları yapılarak ve üyelerimizin onayı alınarak imzalanan TİS ile kazanımlarımız korundu ve yeni kazanımlar elde edildi.

İmzalanan TİS ile üyelerimizin mevcut hakları korunarak, ikramiye ve ek ödemelerde önemli artışlar sağlandı. TİS ile ücretlerde yüzde 12 ile yüzde 23’e varan oranlarda zam alındı.

Adana, İçel ve Hatay’da 14 işletmeyi kapsayan 2. Dönem TİS’i, Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Mersin Şube Başkanımız Savaş Gürkan, Şube Sekreterimiz M. Yaşar Aktekin, Şube Mali Sekreterimiz Fereç Tunç ve Yönetim Kurulu üyemiz Serdar Günay ve Av. Cüneyt Durnaoğlu’nun katılımı ile imzalandı. Toplantıda, işveren tarafını Genel Müdür Naci Menteş, Operasyon Müdürü Erkan Dinç, İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Kılıç ile Av. Ozan Varal temsil etti.

karadeniz

Karadeniz Taşıt Muayene İşletim A.Ş.’de 2. Dönem

TÜVTÜRK’e bağlı Karadeniz Taşıt Muayene İstasyonları İşletmesi A.Ş. ile de bir süredir devam etmekte olan 2. Dönem TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandı. İmzalanan TİS ile ücretlerde ve sosyal haklarda önemli kazanımlar elde edildi. Üyelerimizin ücretlerine ortalama yüzde 12 oranında zam alındı. Sosyal haklara ücret artış oranında zam alınırken, yıllık izinlerde yasal süreleri 4 gün üzerinde olanlara 1 gün daha ilave edildi.

Karadeniz Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş. ile 2. Dönem TİS, üyelerimizin tamamının onayı alınarak Genel Başkanımız Kenan Öztürk ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Muharrem Yıldırım’ın katılımıyla imzalandı.

??????????

Atapol Nakliyat’ta TİS Bağıtlandı

Uluslararası Mersin Limanı’nın nakliye işini yapan Atapol Nakliyat’ta örgütlenme mücadelemiz başarı ile sonuçlandı ve sendikamız ile Atapol Nakliyat Şirketi arasında 1. dönem TİS imzalandı.

Atapol Nakliyat’ta 2015 Şubat ayında başladığımız örgütlenme çalışmasını kısa sürede sonuçlandırarak Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunmuştuk. Bu süreçte sendikamıza üye toplam 13 işçi işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan üyelerimizle ilgili işe iade davalarının tamamını sendikamız kazandı ve Ağustos 2015 tarihinde TİS görüşmelerine başlandı.

Devam eden TİS görüşmelerinde, idari maddelerde anlaşma sağlanmasına karşın ücret maddelerinde anlaşma sağlanamaması ve grev oylamasına gidilmesi üzerine Yüksek Hakem Kurulu’ndan dönen TİS ile önemli kazanımlar sağlandı.

01 Temmuz 2015 tarihinde geçerli olmak üzere 2 yıl olarak imza edilen TİS ile ücret, sosyal haklar ve idari maddelerde önemli artışlar sağlandı. Günde 12 saati bulan çalışma saatlerinde düzenleme yapıldı. Yıllık izinlerde yasal sürelere 2 gün ilave edildi. Sözleşme ile Disiplin Kurulu oybirliği kararı olmadan hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağı imza edildi.