Güney Kore’de Grev Dalgası Büyüyor

Güney Kore’de demiryolu işçilerinin Eylül sonunda başlattığı eylem ve grevler yeni katılımlarla sürüyor. Kamu sektöründeki büyük greve 10 Ekim’de kamyon şoförleri de destek verdi.

guney_kore_w

Güney Kore’de kamu ve özel sektörde örgütlü sendikalar, işten çıkarmaları kolaylaştıracak ve sendikaları baskı altında tutmayı planlayan yeni yasal düzenlemelere karşı çıkıyor.

Güney Kore’de bir süredir devam eden eylem ve grevler, kamu ve toplu taşıma sektöründen işçileri bir araya getirdi. Öte taraftan hükümet, grevlere karşı sert önlemler aldı. Demiryolundaki grevi yasadışı ilan eden hükümetin bu tutumu nedeniyle, 9 sendikacıya dava açılırken 145 sendika aktivisti işinden uzaklaştırıldı.

Güney Kore’de geçtiğimiz yıl düzenlenen eylemler gerekçe gösterilerek sendikacılar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Küresel sendikalar eylem çağrısı yaptı

Aralarında Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu-ITF’in de bulunduğu küresel sendikalar, G. Kore’de sendikal hakları için mücadele veren işçilerle dayanışma ve eylem çağrısı yaptı. 12 Ekim 2016’da eş zamanlı dayanışma eylemleri düzenleme çağırısı yapan uluslararası sendikalar, geçtiğimiz yıldan bu yana tutuklu bulunan sendikacıların serbest bırakılmasını da talep ediyor.

Hükümetin yeni yasal düzenlemeleri neyi içeriyor?

G. Kore’de, kara taşımacılığı ve kamu sektöründeki işçilere performansa dayalı ücret ve fesih sistemi dayatılıyor. Bu sistem hükümetin kamu hizmetlerini liberal politikalarla yönetme ve özelleştirme girişimlerinden biri olarak yorumlanıyor. Yeni sistemin, işçileri birbiriyle yarışmaya zorlayacağını, “sözleşmeli çalışma” adı altında işten atmaları kolaylaştıracağını, ücretleri düşüreceğini, iş güvenliğini ve sendikaların üyelerini koruma hakkını tehdit edeceğini belirtiliyor.

Kamyon şoförlerini bekleyen tehlike

Kamyon şoförlerini bekleyen tehlike ise kamyon taşıma pazarında düzenlemelerin azaltılması, bunun getireceği rekabet ve düşük ücretler olarak görülüyor. Sistemin, özellikle araç sahibi şoförleri zor durumda bırakacağı belirtiliyor. Araç sahibi şoförler aynı zamanda araçlarını kayıt ettirmek için kamyon taşımacılığı şirketlerine bağımlı halde, bu durum ise şoförleri kargo sahipleri ve taşımacılık şirketlerine bağımlı kılan “ji-ib” sisteminde bulunuyor.

Kamyon şoförleri, iş güvencesi ve sendikal haklarla ilgili güvence istiyorlar.