Gaziantep’te Sendikamıza Dayanışma Ziyareti ve “Sendikacılık Cezalandırılamaz” Mesajı

Ankara Şubemizin 14 yönetici ve üyesi hakkında “üye sayısını çoğaltmak” gerekçesiyle verilen hapis kararına tepkiler sürüyor.

antep_tumtis_1

Sendikamızın Gaziantep şubesine ziyaret gerçekleştiren Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, 14 şube yöneticisi ve üyemiz hakkında verilen hapis cezalarının sendikal hak ve özgürlüklere yönelik bir karar niteliğinde olduğunu belirterek kararın düzeltilmesini istedi ve sendikamıza desteğini iletti.

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş, Tez Koop-İş, Teksif ve Koop-İş ile DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların Gaziantep şubeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarete, G.Antep Barosu’ndan avukatlar da katıldı.

antep_tumtis_2

‘Sendikacıların Sendikal Faaliyetinden Dolayı Cezalandırılması Kabul Edilemez!’

Gaziantep Şube Sekreterimiz Mahmut Canyurt’un yargılama sürecine ilişkin yaptığı bilgilendirmenin ardından konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez “Örgütlenme önündeki engeller TÜMTİS Ankara Şube yönetici ve üyelerine verilen hapis kararıyla birlikte bir kez daha açığa çıkmıştır. Örgütlenme faaliyeti nedeniyle verilen hapis cezaları bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler demokratik, özgürlükçü ve daha çok sivil toplum örgütlenmelerinin önünü açan bir mücadele hattında bulunmaktayız. Anayasa değişikliğine gidilen bir dönemde ve bir taraftan da OECD ülkeleri arasında sendikalaşma oranının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Türkiye’de özellikle sendikacıların sendikal faaliyetlerinden dolayı cezalandırılmaları kabul edilemez” dedi.

antep_tumtis3

Ersönmez, bu adil olmayan kararın yenilenmesi noktasında sendikamız ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini dile getirirken, Şube Sekreterimiz Mahmut Canyurt da sendika heyetine ziyaret ve desteğinden dolayı teşekkür etti.