DHL EXPRESS SENDİKA HAKKINA SAYGI DUY!

DHL Express’te sendika üyesi işçilere yönelik baskılar ve 2 üyemizin işten çıkarılması yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

dhl_manset

DHL Express’in Yenibosna’da bulunan genel müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına, genel merkez ve İstanbul 1 No’lu Şube yöneticilerimiz, ambar işyerleri, UPS ve DHL Lojistik işyerlerinden üyelerimiz ile Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.

dhl_2

Deutsche Post-DHL imzaladığı protokole uymuyor

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ersin Türkmen burada yaptığı açıklamada;

Deutsche Post-DHL şirketinin, uluslararası sendikal mücadelenin de baskısıyla, UNI ve federasyonumuz ITF ile 2016 yılı Temmuz ayında ortak bir protokol imzalayarak sendika üyeliği, örgütlenme ve toplusözleşme hakkına saygı göstereceğini taahhüt ettiğini ancak ülkemizde ise bu protokole aykırı davrandığını söyledi.

dhl_4

DHL Express’in, örgütlenme çalışmasını başarı ile tamamlayıp çoğunluk sağlayan sendikamızın üyelerine baskı yaptığını, sendikadan istifa etmemeleri halinde işten çıkarmakla tehdit ettiğini ve son olarak bu baskı ve tehditlere rağmen sendikadan istifa etmemekte ısrar eden 2 üyemizi, ‘bölüm kapatıyoruz’ bahanesiyle işten çıkardığını aktaran Türkmen şöyle konuştu;

“Buradan DHL Express işverenini sesleniyorum; Bütün dünyanın önünde verdiğiniz sözlerinize sahip çıkın, sendikalaştıkları için üyelerimizi işten çıkarmayın. İşçilerin yasal, anayasal haklarına saygı gösterin. Sendikal örgütlemeyi engellemek için başvurduğunuz baskı ve tehdit yöntemlerinden vazgeçin. Üyelerimizi istifaya zorlamayın, işten çıkarmayın, çıkardığınız üyelerimizi işe geri alın.

Aksi halde DHL Lojistik’te yürüttüğümüz 476 günlük direnişimizi ve mücadelelerimizi DHL Express’te de tekrarlamaktan, meşru ve demokratik haklarımızı kullanmaktan imtina etmeyeceğiz. Verdiğiniz sözü, taahhütlerinizi son kez hatırlatmak, hukuksuz uygulamalarınıza ayna tutmak için buradayız.

Haksız ve hukuksuz uygulamalarınızdan vazgeçmeniz için kamuoyu önünde uyarıyoruz: bu hukuksuzluklardan, haksızlıklardan, hileli uygulamalardan ve ikiyüzlü tavrınızdan bir an önce vazgeçin. İşçilerin yasal ve anayasal haklarına, sendikal haklarına saldırmaktan vazgeçin. Üyelerimizi istifa ettirmek için tehditler savurmaktan, üyelerimizi işten çıkarmaktan vazgeçin.”

dhl_3

‘Ambarlar, UPS ve DHL Lojistik mücadelesini unutmayın’

“Hiçbir baskı, tehdit bizi bu yoldan vazgeçiremeyecek” diyen Şube Başkanı Ersin Türkmen konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Ambar işyerlerindeki, UPS Kargo’daki, DHL Lojistik’teki mücadelelerimiz ve direnişlerimiz, DHL Express işverenine karşı mücadelede yönümüzü gösteren pusulamızdır. Sendikamıza ve üyelerimizin sendikal haklarına saldıran hiçbir işveren bunu unutmamalıdır. DHL Express işvereni ve yöneticileri sözlerine sadık kalmalı, işçilerin yasal ve anayasal haklarına saygı göstermeli, işçileri istifaya ikna etmek için yalan söylemekten ve hileli davranışlardan vazgeçmelidir.”

dhl1_4

DHL Express işçilerinin haklı mücadelesine destek çağrısı yaparak konuşmasını sonlandıran Türkmen, basın açıklamasına katılarak destek veren herkese teşekkür etti.

gurel_1 

Dünya çapında mücadele edeceğiz

Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz da, DHL Ekpress’de örgütlenme sürecini aktardı. İşverenin sendikal örgütlenmenin önüne geçmek için işçilere baskı uyguladığını belirten Yılmaz, “Yoğun bir örgütlenme çalışması sonucunda DHL Express’de çoğunluk sağladık. Ancak işveren, yasaların anti demokratik niteliğinden faydalanarak çoğunluk tespitine itiraz etti. Bununla da yetinmeyip üyelerimizi baskı ve tehditle istifaya zorlamaktadırlar. İstifa etmeyen arkadaşlarımızı da mobing uygulayarak işinden vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu çabalarınız beyhude! Bu çabalarınıza karşı mücadele eden sadece DHL Express işçileri ve sendikamız değil; uluslararası üst örgütümüz ITF ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde bu saldırgan tutumunuza karşı mücadele edeceğiz ve burada ancak, sendikalı toplu sözleşmeli bir düzeni kurarak ayrılacağız” diye konuştu.

destek_1

Basın açıklamasına destek verenler;

DİSK-Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Belediye-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Sezai Akyürek ile İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Tez-Koop-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Necla Önder, Tez-Koop-İş İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Selahattin Karakurt, Tekgıda-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Şube Başkanı Turgay Koç, Disk-Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer ve Uluslararası İşçi  Dayanışması Derneği.

 

dhl_19

 

 dhl_t

 dhl_01