Taleplerimizle Adalet Yürüyüşüne Katıldık

Demokratik bir Türkiye talebi, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması, baskı ve olağanüstü halin son bulması ve cezaevindeki şube yöneticilerimizin serbest bırakılması için Adalet Yürüyüşünün 7 Temmuz etabına katıldık.

adalet11

15 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da başlatılan Adalet Yürüyüşü 23. Gününde Kocaeli Topçular Mevkiinde yeni katılımlarla devam etti. Sendikamız TÜMTİS ile Tekgıda-İş, Belediye İş, Deriteks, Kristal İş, Basın İş ve TGS bir gün öncesinden aldığı karar doğrultusunda yürüyüşün bu etabına katılarak destek verdi.

adalet_yuryusu

Gebze AVM önünde bir araya gelen sendikalar burada oluşturduğu kortej ile Topçular Mevkiinde yürüyüş kolu ile birleşti.

“Tutuklu Sendika Yöneticilerimiz Serbest Bırakılsın!” yazılı pankartı ile katıldığımız yürüyüş kortejinde, Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreterimiz Ersin Türkmen ile şube başkan ve yöneticilerimiz ve üyelerimiz yer aldı.

adelet66

Sendikamız TÜMTİS ile Tekgıda-İş, Belediye- İş, Deriteks, Kristal İş, Basın İş ve TGS tarafından yapılan ortak açıklamada “Bugün adalet ekmek ve su kadar acil bir ihtiyaçtır ve adalete en çok ihtiyacı olan işçiler ve emekçilerdir. Biz aşağıda imzası bulunan sendikalar, 15 Haziran 2017’de Sn. Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan adalet yürüyüşünü önemli buluyor ve destekliyoruz.

Ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için, onurlu bir yaşam ve eşit, adil ve demokratik bir Türkiye için; örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması, baskı ve olağanüstü halin son bulması talebiyle 7 Temmuz itibariyle katılacağımız bu yürüyüşe tüm emekçileri destek vermeye çağırıyoruz” denilmişti.

Hukuksal ve sosyal adalet ile eşitlik ve özgürlük taleplerinin işçi ve sendikaların en temel talepleri olduğu belirtilen açıklamada;

Darbe, OHAL gibi baskı dönemleri işçi sınıfının hak ve kazanımlarının gasp edilmek istendiği dönemlerdir. Ülkemiz bugün böyle bir dönemden geçmektedir. Demokratik hak ve özgürlükler saldırı altındadır. Hak arama yolları işçilere kapatılmış, grevler ve direnişler yasaklanmış, gösteri yapma hakları ellerinden alınmıştır. Basın açıklaması yapan sendikacılar ters kelepçe ile gözaltına alınıp, en küçük hak arama eylemi baskı ile dağıtılmaya çalışılmaktadır.

Demokratik hak ve özgürlüklerin gasp edildiği bu ortamda sendika yöneticileri de sendikalı işçi sayısını arttırdıkları için 1,5 ile 6,5 yıl arası hapis cezalarına çarptırılmışlardır. TÜMTİS sendikasının Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan ile 13 şube yönetici ve üyesi, “sendikanın üye sayısını arttırarak çıkar sağladıkları” gerekçesiyle cezaevine konulmuştur” denildi.