Emek Örgütlerinden Kadınlar DHL İşçilerini Ziyaret Etti

                                               

dhl gebze ziyereti

Aralarında TMMOB, TTB, KESK, DİSK ve SGBP’nin bulunduğu Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar, sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan DHL işçilerini direniş alanında ziyaret etti. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’ndeki direniş alanına gelen kadınlar burada bir süre işçilerle sohbet etti ve dayanışma mesajı verdi. 

 

 

 

İşten çıkarıldıktan sonra direnişe geçen işçilerden Poyraz Liman, 2 defa çadırlarının yıkıldığını, kendileriyle görüşen arkadaşlarının işverence tehdit edildiğini belirterek, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Patronlar İşçiyi Bölmek İstiyor 

DHL’deki sendikal mücadelenin zorluklarına ve gelinen son duruma değinen sendikamız örgütlenme uzmanı Ali Rıza Atik de şöyle konuştu: “Taşıma sektöründe yaklaşık 750 bin kişi çalışıyor. Sendikal örgütlülüğümüzü kırmak için kurulan ve sarı sendika bile diyemeyeceğimiz Taşıma-İş ile işçilere baskı yapılıyor. Dün, işçileri işten atan müdürler şimdi sendikacı olmaya başladılar. Patronlar Taşıma-İş sendikası ile işçilerin kafasını karıştırmak ve bölmek istiyor. Halen 15-20 işçiye “tarafını seç, ya bizim sendikaya geçersin ya da sizleri işten atarız” tehditleri yapılıyor. Bu sendika, daha hiçbir işçiye toplu sözleşme yapmamış, daha bir tek işçiden aidat almamış korsan bir sendikadır. İşçiyi bölmek için bir de “bunlar terörist” diye sendikamıza yönelik karalama propagandası yürütüyorlar.”

DHL’ye Sendika Girecek, Kararlıyız!

Sendikalı olarak işe dönmek için başlattıkları mücadelede kararlı olduklarını belirten Atik, “Biz, gece gündüz demeden işçilerle iletişim halindeyiz. İşçiler iki sendika arasındaki farkı görüyor. İşçiler açlık koşullarında, ağır kredi yükleri altında ezilmiş halde yaşıyor. İşini kaybetmesinden dolayı çok sıkıntılı iken bile bizler 200 kişiyi sendikaya üye yaptık. Direnen işçi arkadaşlarımızdan 2’si işe iade davasını kazandı. Bizler mücadeleye devam ediyoruz” diye konuştu.
Atik, işçi mücadelelerinin dağınık ve çok parçalı olmasının örgütlenmenin önünde engel olduğunu belirterek, özellikle Kocaeli’de bulunan sendika ve meslek örgütlerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

İşçilerle sohbet eden kadınlar, “destek olmak için geldik, yanınızdayız” diyerek direniş alanından ayrıldı. Kadınlar daha sonra, Tuzla İSMACO işçileri ile Kartal Koşuyolu Hastanesi çalışanı Ziya İncedere’yi direniş çadırında ziyaret etti.