İŞ CİNAYETLERİNE “YETER” DİYORUZ!  

Merkez Yönetim Kurulumuz’un 29.11.2018 tarihli açıklaması;

İŞ CİNAYETLERİNE “YETER” DİYORUZ!
İçinde bulunduğumuz yılın ilk gününden bu yana 1640 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği iş cinayetlerine bir yenisi daha eklenmiş, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze bölümünde devam eden inşaatında viyadüğün çökmesi sonucu 3 işçi kardeşimiz yaşamını yitirmiş, 1’i ağır yaralanmış, enkaz altındaki 1 işçiye ise henüz ulaşılamamıştır.

Günde ortalama 5 işçiyi kurban verdiğimiz, Avrupa ortalamasında ise birinci sırada yer aldığımız iş cinayetlerinde bilanço giderek ağırlaşıyor. Aşırı kâr hırsı, ihmal, denetimsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklanan etmenlere son yıllarda işverenin “işi bitirin” baskısı ile üretime zorlama faktörü eklenmiştir.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda çıkarılan yasalara rağmen uygulamada yetersiz kalınmış, tablo giderek kararmıştır. Bu tabloyu kabul etmemiz mümkün değildir. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde önlemler artırılmalı, iş cinayetinde sorumluluğu bulunanlar yargılanmalıdır.

Gebze’de otoyolu inşaatında yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. Yaralı işçi kardeşimize acil şifalar diliyoruz.

 MERKEZ YÖNETİM KURULU