ULUSLARARASI ÜST ÖRGÜTÜMÜZ İTF, 14 MAYIS 2008 TARİHİNDE SENDİKAMIZA YÖNELİK BASKILARA KARŞI PROTESTO KAMPANYASI BAŞLATTI!

Tutuklu bulunan Genel Eğitim Sekreterimiz ve Ankara Şube Başkanımız Nurettin Kılıçdoğan ve Ankara Şube yöneticilerimizin serbest bırakılmalarının talep edildiği açıklamada, Uluslararası üst örgütümüz ITF, 6 Haziran 2008 tarihinde yapılacak duruşma öncesinde tüm üyelerinden davayı destekleme ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup yazma çağrısında bulundu.
Önemli bulduğumuzdan dolayı ITF’in üyelerine gönderdiği mektup metnini olduğu gibi yayın yayımlıyoruz.

Örnek Mektup:
Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan
Başbakan
Türkiye
Fax: +90 312 417 04 76 / 418 04 76
[email protected]

Sayın Başbakan,

Büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile İTF üyesi TÜMTİS Sendikası’nı desteklemek üzere makamınıza bu mektubu yazıyorum.
Beş ay önce, İTF hükümetinize yazı yazmış ve bağımsız sendikal faaliyetleri baskı altına alma gayretinden başka bir şey olmayan TÜMTİS Ankara Şube üyelerinin tutuklanmalarını protesto etmiştik. Kasın ayında ITF olarak sizin makamınızdan sendikacıların derhal serbest bırakılması için olaya müdahil olmanızı talep etmiştik. Ne yazık ki, o tarihten bu yana durumda herhangi bir düzelme olmadığı gibi, 7 sendika üyesinin hapis durumu devam ederken, ilaveten 8 TÜMTİS üyesinin de “suç örgütü oluşturma” suçlamasıyla yargılandığını görmekteyiz. ITF bu suçlamaların mesnetsiz olduğuna inanmaktadır. Aynı zamanda, TÜMTİS Sendikası’nın bu türden ithamların temel sendikal faaliyetleri baskı altına almak üzere kullandığı ve bu nedenle İLO’nun 98 ve 87 sayılı maddelerinin açık ihlali olduğu doğrultusundaki görüşüne katılmaktadır.
Makamınıza TÜMTİS Sendikası yöneticilerinin derhal serbest bırakılması ve tüm suçlamaların koşulsuz olarak düşürülmesi için gerekli müdahaleleri yapmanız için başvuruyorum.
Cevabınızı beklediğimi bildiririm.
Saygılarımla,