BURULAŞ’TA DİRENİŞİN 100. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTIK!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan BURULAŞ’ta çalışan sarı belediye otobüs şoförü üyelerimizin başlattığı direniş 100. günü de geride bıraktı. Direnişin 100. gününde sendikamız Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde üyelerimizin eş ve çocukları ile kitlesel olarak katıldıkları basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Türk İş, Disk, Kesk, Kamu Sen’e bağlı sendikalar ile siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdiler. Basın açıklamasında sık sık “Direne direne kazanacağız, İş ekmek yoksa barış da yok, Yaşasın sınıf dayanışması, Gün gelecek devran dönecek başkan Bursa’ hesap verecek” sloganları atıldı.

burulaş,tümtis

Basın açıklamasında ilk olarak Bursa Şube Başkanımız Ahmet Güllü konuştu. Güllü şunları söyledi:”8 gündür oruç tutuyoruz. Belediye başkanı da tutuyor. Belediye Başkanı 500 kişiyi açlığa, işsizliğe mahkum etti” dedi. Güllü ayrıca Bursa Valisi Sebahattin Harput’a çağrıda bulunarak “Sayın Validen 100 gündür randevu istiyoruz ama görüşemiyoruz. Kendisi hükümetin değil bu kentin valisi, bizlerin de valisi olduğunu unutmamalı. Sarı belediye otobüslerde çalışan işçilerin sorunu bu kentin sorunu değil mi? dedi.

burulaş,tümtis

Bursa Şube Başkanımızdan sonra konuşan Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz ise üyelerimize dönük baskılara karşı bu güne kadar sessiz kalmadığımızı bundan sonra da sessiz kalmayacağımızı belirterek, “bugün işsizliğin, açlığın, yoksulluğun kucağına itilişin 100. günü. Yapılan haksızlığı bugün birkez daha haykırıyoruz. Kör gözler açılana, sağır kulaklar duyana, vicdanlardaki mühür sökülene dek anlatmaya devam edeceğiz. 100 gün daha geçse de anlatmaktan, avazımız çıktığı kadar hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

burulaş,tümtis

DİSK Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci de Bursa’da TÜMTİS üyesi işçiler ile birlikte tekstil ve metal iş kollarında çalışan işçilerin zor durumda olduklarını belirterek, “sendikal sebeplerden dolayı işten atılan sarı belediye otobüs şoförleri bir an önce işbaşı yaptırılmalıdır” dedi. Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu da işten atılan üyelerimiz ve sendikamız ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.