TÜVTÜRK-Ankara’da İşten Atma Protestosu

TÜVTÜRK-Ankara Araç Muayene İstasyonunda sendikamıza üye işçilere yönelik istifa baskısı ve işten atma uygulaması yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. 

tuvturk_manset

 

 

 

TÜVTÜRK-Ankara İvedik Şubesi önünde yapılan basın açıklamasına TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Mesut Yıldırım’ında aralarında bulunduğu çok sayıda sendika temsilcisi katılarak destek verdi.
Açıklamayı yapan Şube Başkanımız Nurettin Kılıçdoğan, örgütlenme çalışması yürüttüğümüz TÜVTÜRK-Ankara Araç Muayene İstasyonlarında, işverenlerin yoğun baskısının devam ettiğini, sendikamıza üye 1 işçinin daha işten çıkarıldığı bilgisini vererek şunları ifade etti:
“TÜVTÜRK İşvereni Ankara’da, sendikamıza üye olan işçilere yönelik tehditlerini sürdürüyor. İşçilere sendikadan istifa dayatmasında bulunuyor. Sendikadan istifa etmeyi kabul etmeyen işçileri ise kapı önüne koyuyor. İşveren, bir hafta arayla 2 üyemizi işten çıkarmış, bazı işçileri de sürgüne göndererek cezalandırmıştır.
İşçilerin yasal taleplerini karşılamak yerine onlara baskı kurarak cezalandıran TÜVTÜRK işvereni bu şekilde sendikadan kurtulacağını zannediyor ama yanılıyor.
Sendikamız araç muayene istasyonlarında işçilerin daha iyi bir ücret, güvenceli çalışma ve sendikal haklarına kavuşması için çalışmasını kararlılıkla sürdürecektir. Sendikamız TÜMTİS, Adana-İçel-Hatay araç muayene istasyonlarında ve Ordu-Giresun araç muayene istasyonlarında örgütlüdür. Ankara’da araç muayene işini yapan üyelerimizin de sendikal haklarına kavuşması için mücadele etmekte kararlıyız.”

tuvturk_1

 

İşveren Suç İşlemeye Devam Ediyor!
Sendikaya üye olma hakkının temel bir insan hakkı olduğunu ve Anayasa ile güvence altına alındığını hatırlatan Kılıçdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşçiler bu haklarını kullanmaktan asla vazgeçmeyecekler. Daha iyi bir ücret ve sosyal haklar için sendikamıza üye olan TÜVTÜRK-Ankara araç muayene istasyonu işçileri ve sendikamız, ne pahasına olursa olsun, ne kadar sürerse sürsün mücadele etmekte kararlıdır. İşçilerin sendikalaşma talebi karşısında baskı ve tehditlere başvuran işveren yasaları da çiğnemektedir. TÜVTÜRK –Ankara araç muayene istasyonu işvereni, anayasal hakkını kullanarak sendikamıza üye olan işçilere karşı takındığı bu tutumla açıkça suç işlemektedir.
Çeşitli gerekçeler ileri sürerek sendika üyesi işçileri işten çıkaran, istifa etmeleri için baskı uygulayan ve tehdit eden şirket yöneticileri, işledikleri bu suçların karşılıksız kalmayacağını, Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesi gereğince cezalandırılmaları için haklarında suç duyurusunda bulunacağımızı bilmelidir.
Yasa dışı bir şekilde işçilere istifa baskısı yapan TÜVTÜRK-Ankara araç muayene istasyonu yöneticilerine sesleniyoruz: Tehditleriniz ve baskılarınız bizi yolumuzdan döndüremez. Ankara işçileri de Adana-İçel-Hatay-Ordu-Giresun-İstanbul-Bursa araç muayene işçileri gibi sendikal haklarına kavuşuncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız.”

Sendika Hakkına Saygı Gösterilmelidir!
Kılıçdoğan, işçilere istifa baskısı yapan TÜVTÜRK-Ankara yöneticilerini sendikal haklara saygı duymaya ve yasaya aykırı uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı. 

tuvturk_2

Kardeş Sendikalardan Destek

Açıklamaya TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Mesut Yıldırım, Hava-İş Ankara Şube Başkanı Yasin Özer, Tek Gıda İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ayhan Türkel, Tek Gıda İş 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Çil, Petrol İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Haber İş Ankara Şube Başkanı Tagi İş, Yol İş 3 No’lu Şube Başkanı Ali Serdar Şahin,  Koop İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Abdurrahim Pir ile çok sayıda sendika temsilcisi basın açıklamasına katılarak destek verdi.tuvturk_ankara_1

tuvturk_3