Bursa Şubemizde Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Bursa Şubemizin, Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte hazırladığı program çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları devam ediyor. Üyelerimizin, çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan eğitim programı kapsamında, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Alper sendikamıza konuk oldu.

hoca

Bursa Şubesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim çalışmasına Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan ile şube yöneticileri, UPS, DHL ve ambar işyeri temsilcilerimiz ile grevdeki Me-Par Nakliyat işçisi üyelerimiz katıldı.

bursaSosyal Güvenlik’te Yapılan Düzenleme, Yaşanan Hak Kayıpları
Sosyal güvenlik sistemindeki değişikliklere değinen Prof. Dr. Yusuf Alper, yapılan yasal düzenlemenin çalışanları hak kaybına uğrattığını, özellikle emeklilik yaşına ilişkin düzenlemenin emeklileri zor durumda bıraktığını söyledi. Emeklilerin düşük maaş nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu nedenle ucuz işgücü olarak yeniden üretime katıldıklarını belirten Alper, bu durumun, genç işsizliği de etkilediğini ifade etti.

hoca_2

İş Kazaları ‘İş Güvenliği Uzmanı’ Atayarak Önlenemez
Soma faciası ile gündeme gelen ve son günlerde artan iş kazalarına da değinen Prof. Dr. Yusuf Alper, işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin ciddi adımların atılması gerektiğini, önlem alınmaz ise iş kazalarında artışların süreceğini ifade etti. İş kazalarında sabah servise binilip akşam servisten inilinceye kadar geçen sürenin geçerli olduğunu, güzergâh dışında meydana gelen kazaların ise iş kazası sayılmadığını belirten Prof. Dr. Alper, sorunu ‘iş güvenliği uzmanı’ atayarak çözmeye çalışan ve böylece sorumluluğu üzerinden atmaya çalışan devletin işçi sağlığına ve güvenliğine ilişkin tedbirleri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

bursa_5Örgütlenme Vurgusu
İktidarın kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya dönük hedeflerine de değinen Prof. Dr. Yusuf Alper, gerek kıdem tazminatı konusunda olsun, gerekse de iş kazaları ve ülkemizde önemli bir sorun olarak kayıtdışı çalışmanın önlenmesi konusunda olsun, tüm çalışanların örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi.