Türk İş Kocaeli Şubelerinden Tüvtürk Direnişimize Destek

İşverenin sendikamıza üye 48 işçiyi işten çıkardığı Tüvtürk’e bağlı Tem Kocaeli Araç Muayene işyerleri önünde süren direnişimiz kardeş sendikaların desteği ile büyüyor.

tüvtürk_11
Tüvtürk-Kocaeli

Tem Kocaeli Araç Muayene İşletim A.Ş’de çoğunluk başvurumuzun ardından gerçekleştirilen işçi kıyımına tepkiler devam ederken Kocaeli ve Gebze işyerleri önünde süren direnişimiz kardeş sendikaların desteği ile güç kazanıyor.

yakup_1

Şubeler ve bağlı işyerlerinden dayanışma ziyareti 

Türk İş’e bağlı sendikalar bugün (10.04.2015) Kocaeli ve Gebze’deki direniş alanındaydı. Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ile Gölcük şube yöneticileri, Teksif Kocaeli Şube Başkanı Ersin Çelik ile şube yönetim kurulu üyeleri, Tekgıda İş Şube Başkanı Ali Bostan ile Selüloz İş sendikası şube başkanı ve sendikaların örgütlü bulunduğu Daytec fabrikası ile Enpay, Kalibre Boru, Çelik Halat, Federal Mogul, Magna, Kartonsan, Kordsa ve Fritolay fabrikalarından işçiler sendikamıza ve Tüvtürk işçilerine destek için direniş alanında bir araya gelerek anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yakup Yıldız: Anayasal hakkımıza saygı gösterin

Kocaeli ziyaretinde, Türk-İş adına açıklamayı yapan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yıldız, işvereni işçilerin anayasal hakkına saygı göstermeye çağırdı. Burada verilen mücadelenin aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu ve tüm emekçi kesimleri ilgilendirdiğini vurgulayan Yıldız; “Amacımız üzüm yemek değil bağcı dövmek değil. Anayasal hakkımıza saygı gösterin ve sendika düşmanlığına son verin” çağrısında bulundu.

Yıldız, aksi takdirde bu eylemlerin tüm yurda yayılarak ve daha kitlesel devam edeceğini ifade etti.

m_yildirim

Basın açıklamasında, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Muharrem Yıldırım ile İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Ersin Türkmen sürece ilişkin bilgi verdi ve desteğinden dolayı kardeş sendikalara teşekkür etti.

boru_tuvturk
Tüvtürk-Gebze

Hassas Boru işçilerinden destek
Tüvtürk-Gebze işyeri önünde de dayanışma ziyaretleri gün boyu sürdü. Çelik İş sendikasında örgütlü Hassas Boru işçileri sabah saatlerinde direniş alanına gelerek Gebze Şube Başkanımız Ali Rıza Atik ile Şube Sekreterimiz Şenel Yücel ve işten atılan üyelerimizle görüştü ve dayanışmada bulundu.

dhl_1
Tüvtürk-Gebze

Plascam işçileri ve DHL işyerinden anlamlı ziyaret 

Petrol İş’e üye Plascam işçileri ile sendikamızın örgütlü bulunduğu DHL Lojistik (Nestle ve Multiuser operasyonu) işçileri de akşam paydosunda Tüvtürk-Gebze işçilerine anlamlı ziyaret gereçekleştirdi.

manset_1
Tüvtürk-Kocaeli direniş alanından..