TÜVTÜRK’te 4 İşçi Daha İşe İade ve Sendikal Tazminat Kazandı

TÜVTÜRK’te işten çıkarılan işçilerle ilgili davayı görüşen mahkeme 4 işçi hakkında daha işe iade ve sendikal tazminat kararı verdi.

manset_1
TÜVTÜRK-Kocaeli’de sendikamıza üye işçilerin işten çıkarılması üzerine işyeri önünde direniş yapılmıştı. Direnişe sendikalar ve emek örgütleri destek vermişti.

Kocaeli 5. İş Mahkemesi’nde bugün (08.12.2015) görülen davada işçilerden Bayram Baştan, Sercan Eski, Adem Kayhan ve Yunus Canlı hakkında sendikal tazminat ve işe iade kararı çıktı. Böylece, TÜVTÜRK’te sendikal tazminat ve işe iade kararı alınan işçi sayısı 13 oldu.

48 İşçi İşten Çıkarılmıştı
TÜVTÜRK’e bağlı Tem Kocaeli Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 48 işçi anayasal haklarını kullanarak sendikamız TÜMTİS’e üye olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan 48 işçi ile ilgili mahkeme süreci devam ederken; iş mahkemesinde görülen davalarda 9 üyemizle ilgili sendikal tazminat ve işe iade kararı verilmişti.

Mahkeme Feshin Sendikal Sebeple Yapıldığına Hükmetti
Kocaeli 5. İş Mahkemesi’nde bugün 4 dava daha sonuca kavuştu. Mahkeme, işçilerden Bayram Baştan, Sercan Eski, Adem Kayhan ve Yunus Canlı hakkında, 1 yıllık ücret tutarında sendikal tazminat ile 4 aylık boşta geçen süre ücretinin ödenmesine, feshin sendikal sebebe dayanması nedeniyle işe iadelerine hükmetti.

Bu kararla birlikte işverenin işçileri, sendikaya üye oldukları için işten çıkardığı bir kez daha onaylanmış oldu.