Norveç Sendikası Parat’tan Sendikamıza Ziyaret

Norveç’te, 35 bin üyesiyle taşımacılık işkolunda örgütlü Parat sendikası, genel merkezimizi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

parat_manset

parat_2Parat Sendikası Havacılık Başkanı Anneli M. Nyberg’in de aralarında bulunduğu sendika heyeti, genel merkezimizi ziyaretinde Genel Başkanımız Kenan Öztürk ve Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz’la görüştü. Ziyarete, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İshak Kocabıyık ile İstanbul 2. No’lu Şube Başkanı Özlem Keleş de katıldı.

Türkiye’de çalışma yaşamı ve iş yasalarına ilişkin düzenlemeler ile sendikal örgütlenme hakkında bilgi alarak görüş alışverişinde bulunan Parat heyeti, sendikamızla ve taşımacılık işkolundaki işçilerle dayanışmasını sürdüreceğini ifade etti.

Heyete, ziyaretinden dolayı teşekkür eden Genel Başkanımız Kenan Öztürk de, savaşın ve ekonomik krizlerin faturasının emekçilere çıkartılarak, işsizliğin, yoksulluğun, güvencesiz çalışma ve örgütsüzlüğün dayatıldığı bir dönemden geçtiğimizi; emekçilere yönelik bu saldırılar karşısında ise uluslararası sendikal dayanışmanın önemli olduğunu vurguladı.