GAZİANTEP’TE SİVİL HALKI HEDEF ALAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Tumtis_logo_site

Merkez Yönetim Kurulumuz (MYK) yaptığı bir açıklama ile Gaziantep’te bir düğüne yapılan ve 51 insanın ölümü, 90’ı aşkın kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınadı. MYK’mızın 22.08.2016 tarihli açıklaması şöyle;  

 GAZİANTEP’TE SİVİL HALKI HEDEF ALAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Gaziantep’te bir düğüne katılan insanları hedef alan saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuk 51 insanın ölümü, çok sayıda insanın ise ağır şekilde yaralanmasının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ölenlerin arasında üyelerimizin yakınlarının da bulunması üzüntümüzü daha da artırmıştır.

Ortadoğu’da ve bir süredir Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği katliamlarla insanlık suçu işlemeye devam eden eli kanlı IŞİD çetesi, bu kez Gaziantep’i kana buladı. Düğün töreninde bir araya gelen masum insanları hedef alan ve 29’u çocuk olmak üzere 51 insanın vahşi bir biçimde öldürülmesiyle sonuçlanan bu saldırının hiçbir şekilde izahı olamaz.

Ne yazık ki ülkemiz, içeride ve dışarıda yürütülen yanlış yönetim politikaları nedeniyle tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşamaktadır.  Ülkemizi savaşa ve kaosa sürükleyen bu politikalar,  halkın geleceğini tehdit eden girişimlere de zemin hazırlamaktadır. 15 Temmuz darbe girişimiyle açığa çıkan ve giderek derinleşen siyasal krizin bedelini ise ülke halkı, emekçiler ödemektedir.

Emperyalist güçlerin besleyip büyüttüğü katliam çetesinin saldırısı ilk değil. Suruç’la başlayan Diyarbakır, Ankara, Sultanahmet, İstanbul Atatürk Havalimanı’yla devam eden ve yüzlerce insanımızın ölümüyle sonuçlanan saldırılar aydınlatılmadığı sürece son da olmayacaktır.

Ülkemizi savaşa ve kaosa sürükleyen politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Bu vahşi katliamın sorumlularının yakalanıp yargı önüne çıkartılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

Dayanışmayı, kucaklaşmayı, demokratik yaşamı, umudu ve geleceği hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Karanlık yenilecek insanlık kazanacaktır.

                                 TÜMTİS MERKEZ YÖNETİM KURULU