DÜNYADA GEÇEN HAFTA

Bangladeş, Tayland, Pakistan, Fildişi Sahili, Gürcistan… Dünya emek mücadelesi ve emek gündemine ilişkin haberler…

Bangladeş’te sendikalara yönelik baskılara karşı küresel eylemler büyüyor
16 ayrı şehirde protestolar devam ediyor; Berlin, Cenevre, Londra, Brüksel, Lahey, Washington, New York, Ottawa, Kathmandu ve Seul’da binlerce kişi protestolara katılıyor.
Sendikacılar, işçiler ve sivil toplum örgütleri bütün dünyada Bangladeş konsoloslukları ve büyükelçilikleri önünde toplanarak çeşitli eylemler düzenliyor. Sendikalara yapılan baskının sona ermesini talep eden eylemciler hapse atılan işçilerin ve sendika liderlerinin derhal serbest bırakılması çağrısını yapıyor.

IndustriALL üyesi sendikalar Gürcistan’daki işçiler için eylemde
Rustavi Azot kimyasal tesisi işçilerine ve Metalurji, Maden ve Kimya Endüstrisi İşçileri Sendikası’na (TUMMCIWG)  destek için 14 Şubat tarihinde uluslararası dayanışma eylemi yapıldı.

tayland

Tayland: Sendikalar ILO’ya yapılan şikâyetten sonra Çalışma Bakanlığı ile görüştü
Tayland’daki IndustriALL Küresel Sendikası üyesi sendikalar Bangkok’da Çalışma Bakanı ile görüşme yaptı. ILO’ya yapılan şikâyette vurgulanan sorunlar dile getirildi.

Pakistan: İki kömür madeni işçisi hayatını kaybetti, bir işçi ağır yaralı
Harnai Baluchistan bölgesindeki kömür madeninde 5 Şubat’ta yaşanan kaza sonucu iki madenci hayatını kaybetti, bir madenci ise ağır yaralı.

Fildişi Sahili: Kamuda Çalışan Petrol İşçileri Grevde
Fildişi Sahili’nde petrol işçileri, kamuya ait bir petrol şirketi olan Petroci’de süregelen yönetim hatalarını, işçilerin haklarının ihlal edilmesi ve ödeneklerin kesilmesini protesto etmek amacıyla 3 günlük grev başlattı.

(Kaynak: IndustriALL Haber Bülteni  www.industriall-union.org)