Uluslararası Sendika Federasyonları: DHL Express Türkiye işçileri için adalet sağlandı!

Üst federasyonumuz ITF ve ETF yöneticileri ile gençlik kolları 29 Mart 2018 tarihinde direnişimizi destek ve dayanışma ziyaretinde bulunmuştu.

Üyesi olduğumuz Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ile Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) kargo şirketi DHL Express’te sendikamızın toplu sözleşme müzakerelerine başlamasını memnuniyetle karşıladı. DHL Express’te gelinen sürece ilişkin görüş ve değerlendirmeler şu şekilde oldu;

ITF Genel Sekreteri Steve Cotton bu deneyimden çıkarılması gereken dersleri şöyle dile getirdi; “DHL Express Türkiye işçileri için büyük bir başarı! DHL Express işçilerinin gücü ve direnci ile dünyanın her yerindeki işçi kardeşlerinden gelen destek, şirketi masaya getirmiştir. Ancak bu süreç bu kadar uzun sürmemeliydi. DHL şirketi bir an önce imzaladığımız küresel protokole gereken önemi vermelidir. Dünya çapında 20 milyon taşımacılık işçisini bünyesinden toplayan ITF dünyanın her köşesinde sendikal haklara saygı duyulana kadar mücadelesine devam edecektir”

 

ETF Genel Başkanı Frank Moreels uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaptı; “Bu karar DHL Express Türkiye işçileri için adaletin sağlanması anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bütün dünyadaki işçilerin dayanışmasıyla elde edilebilecek başarıları göstermektedir. 08 Haziran 2018 tarihinde yapılan Küresel Eylem Günü dünyanın her yerinden işçileri ve sendikaları bir araya getirmiş, DP-DHL üzerindeki baskıyı arttırmış ve sonunda Türkiye’de başarıya ulaşılmıştır.”

 

 

ETF Genel Sekreteri Eduardo Chagas şunları söyledi: “DHL Express Türkiye işçilerini tebrik ediyorum. Artık yola devam edebilir ve şirketle karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurabilirler. Türkiye’deki DHL Express yönetiminin bu müzakerelere iyi niyetle yaklaşması ve kısa zamanda uygun bir toplu sözleşmenin imzalanması çok önemlidir. DHL Express işçileri bunu hak etmektedir.”

 

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk uluslararası sendikal dayanışmanın rolüne vurgu yaptı; “Burada elde ettiğimiz başarı uluslararası dayanışmanın başarısı olmuştur. Dünyanın her yerinden aldığımız destek bize mücadeleye devam etme gücü vermiş; DHL Express’teki üyelerimiz için adaleti sağlamamıza yardımcı olmuştur. Bu mücadelemizde bize destek veren, dayanışma eylemleriyle mücadelemize güç katan kardeş sendikalarımıza ve tüm emek dostlarına teşekkür ederiz.”

 

 

ITF’nin web sayfasında yer verdiği habere bu linkten erişilebilir: http://www.itfglobal.org/en/news-events/news/2018/july/itf-and-etf-statement-this-is-justice-for-dhl-workers-in-turkey/