Yine önlemsizlik yine facia!

İŞÇİLER KAYANIN ALTINDA KALDI
Muğla Milas’taki açık maden sahasında alınmayan iş güvenliği önlemleri nedeniyle iş makinesiyle çalışan işçilerin üzerine 600 tonluk kaya düştü. 4 işçi göçük altında kaldı. 1 işçi yaralı kurtarılırken, 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

1 İŞÇİ KURTARILDI
Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkisinde feldspat madeni çıkarılan açık maden sahasında, taşeron firma Çmartaş Endüstri AŞ’nin işçileri tarafından iş makineleriyle kaya bloklarının kaldırıldığı sırada göçük yaşandı. Ekskavatör operatörleri Engin Tutuk, Servet Çapacıoğlu ile kamyon şoförleri Şükrü Otlak ve Tayfun Akıncı göçük altında kaldı. Tayfun Akıncı, diğer çalışanlar tarafından göçük altında çıkarılarak Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akmcı’nm sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
Göçük altında kalan Şükrü Otlak, Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu için ise AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Olay yerine gelen işçi yalanları, çalışmaları gözyaşları içinde takip etti.

2 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI
Ekipler, kaya parçaları altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaştı. Gazetemizin baskıya gittiği saatlerde ölen işçilerin kimliğinin tespiti ve bir işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyordu. Öte yandan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 3 savcı görevlendirdi. Başsavcı Adem Efe tarafından yapılan yazılı açıklamada olayın, maden ocağında önceden yapılan patlatma alanındaki albit madenlerinin (kaya bloklarının) sahadan kaldırılması sırasında kaya bloklarının yerinden oynaması sonucu yaşandığı belirtildi.

 

Kaynak: Birgün