ARAS KARGO’DA 2. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BAŞARIYLA VE YENİ KAZANIMLARLA SONUÇLANDI 

Sendikamız ile Aras Kargo arasında devam etmekte olan 2. Dönem TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

900’e yakın şubesi, 29 aktarma merkeziyle Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Aras Kargo ile pandemi koşullarında 5 bin üyemiz adına sürdürdüğümüz toplu sözleşme görüşmelerini kargo işçileri açısından önemli kazanımlarla sonuçlandırdık. Ücret ve sosyal haklarda yüzde 30’u aşkın oranda artış sağlandı.


Aras Kargo ile 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 28.01.2021 tarihinde Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreterimiz Ersin Türkmen ve sendikamız avukatı Oktay Durmaz’ın katılımıyla imzalandı. Görüşmede işveren tarafını Genel Müdür Utku Can Ayyarkın, Mali İşler Koordinatörü Barbara Hagen, İK Genel Müdür Yardımcısı Selda Özacar, İK Bordro ve Özlük İşleri Operasyon MY Hakan Kılıç, İç Denetim Başkanı Onur Aytekin, Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Cem Oğuz, Başhukuk Müşaviri Leyla Albaş, Av. Murat Güvercinci ve Av. Yiğitcan Bozoğlu temsil etti.

 

İmzalanan TİS ile birinci yıl ücretlere net yüzde 24 oranında zam alındı. İkinci yıl ücretlerine ise enflasyon oranında zam yapılacak. Ancak, asgari ücrete yapılan zam oranının enflasyon oranından daha yüksek olması durumunda ikinci yıl ücretleri asgari ücret artış oranında arttırılacak.

Halen 30 günlük ücret tutarında olan ikramiyeler yüzde 33 artışla 40 günlük ücret tutarına çıkarıldı.

17 TL olan yemek ücreti 21 TL’ye yükseltildi.

TİS ile yakacak, öğrenim, doğum, evlenme yardımlarını içeren sosyal maddelerde yüzde 24 oranında artış sağlandı.

Resmi ve dini bayramlardaki mesai ücretlerinin yüzde 60 zamlı ödenmesi sağlandı. Yine dini bayramlarda her bir bayram için 150 TL’lik market çeki ödenmesi toplu sözleşme ile imza altına alındı.

Taşeronda çalışan işçilerin kadrolu yapılması konusunda da düzenlemeler yapıldı.

Aras Kargo’da üyelerimizin TİS sürecine katılımı sağlandı. Görüşmeler süresince neredeyse her görüşme sonrasında üyelere bilgi verildi, görüşmelerde gelinen süreç üyelerle paylaşıldı. Türkiye genelinde gerek işyeri temsilcilerimizle gerekse üyelerimizle TİS değerlendirme toplantıları yapıldı ve yeni dönem toplu iş sözleşmesi üyelerimizin tamamına yakının onayı alınarak imzalandı. 

Aras Kargo ile 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 28.01.2021 tarihinde Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreterimiz Ersin Türkmen ve sendikamız avukatı Oktay Durmaz’ın katılımıyla imzalandı.

Görüşmede işveren tarafını Genel Müdür Utku Can Ayyarkın, Mali İşler Koordinatörü Barbara Hagen, İK Genel Müdür Yardımcısı Selda Özacar, İK Bordro ve Özlük İşleri Operasyon MY Hakan Kılıç, İç Denetim Başkanı Onur Aytekin, Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Cem Oğuz, Başhukuk Müşaviri Leyla Albaş, Av. Murat Güvercinci ve Av. Yiğitcan Bozoğlu temsil etti.

Sendikamız, kargo ve taşıma işçilerinin hak ve çıkarlarını geliştirme mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Güvencesiz ve sendikasız koşullarda çalışan ve henüz örgütlenmemiş olan kargo işçilerini sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz.