TÜVTÜRK ADANA, İÇEL, HATAY ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARINDA 4. DÖNEM TİS YENİ KAZANIMLARLA SONUÇLANDI

TÜVTÜRK Adana İçel Hatay Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. ile 4. Dönem TİS 08 Şubat 2021 tarihinde, Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Mersin Şube Başkanımız Savaş Gürkan ile Şube Sekreterimiz M. Yaşar Aktekin, Şube Mali Sekreterimiz Volkan Şen, Yönetim Kurulu Üyemiz Serdar Günay ve sendikamızın avukatı Cüneyt Durnaoğlu ile İşveren tarafını temsilen Genel Müdür Naci Menteş, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Dinç, İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Kılıç ve Av. Ozan Varal tarafından imzalandı.

TÜVTÜRK Adana İçel Hatay (AİH) Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. ile devam etmekte olan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Adana, Mersin ve Hatay il ve ilçelerinde bulunan 15 araç muayene istasyonunda çalışan üyelerimizi kapsayan 4. Dönem TİS ile ücret, ikramiye ve sosyal haklarda önemli kazanımlar sağlandı.

01.01.2021-31.12.2022 Dönemini kapsayan TİS ile ücretlere ikramiye dahil sözleşmenin birinci yılında yüzde 24 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda zam alındı. İkinci yıl ücretlerine “Yeniden Değerleme Oranında (Etiket Zammı)” oranında artış yapılacak.

Yılda 4 ikramiye

TİS ile ikramiye artışları yüzde 33 ile yüzde 50 oranında olurken üst kademede çalışan üyelerimizin ikramiyeleri 4’e yükseltildi. Diğer kademelerde de 1 maaş tutarında ikramiye artışı sağlandı.

-Üyelerimize banka promosyonu ödenmesi TİS ile imza altına alındı. Ayrıca her bir işçi için ferdi kaza sigortası yaptırılacak.

Sosyal haklarda ücretlere alınan zam oranının üzerinde artışlar sağlandı. Buna göre öğrenim yardımları şu şekilde uygulanacak.

-Okul öncesi (anaokulu) okullarda okuyan her öğrenci için net 175,00 TL,

-İlköğretimde (İlkokul) okuyan her çocuk için net 230,00 TL,

-Ortaokul, lise ve dengi okullarda okuyan her bir çocuk için net 280,00 TL,

-Fakülte ve yüksekokullarda okuyan her bir çocuk için net 430,00 TL olarak uygulanacak.

Bayram ve yılbaşı ödenekleri arttırıldı

-Ramazan Bayramı ödeneği net 230 TL’ye, Kurban Bayramı ödeneği net 530,00 TL’ye çıkarıldı.

-Yılbaşı ödeneği 230 TL’ye yükseltildi.

-Yıllık izin kullanan üyelerimize ödenen izin parası 280 TL’ye yükseltildi.

-Yıllık izinlerde yasal sürelere 6’şar gün ilave edildi.

Üyelerimizin tamamına yakının onayı alınarak imzalandı

TÜVTÜRK AİH Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. ile 4. Dönem TİS 08.02.2021 tarihinde, Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Mersin Şube Başkanımız Savaş Gürkan ile Şube Sekreterimiz M. Yaşar Aktekin, Şube Mali Sekreterimiz Volkan Şen, Yönetim Kurulu Üyemiz Serdar Günay ve Av. Cüneyt Durnaoğlu ile İşveren tarafını temsilen Genel Müdür Naci Menteş, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Dinç, İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Kılıç ve Av. Ozan Varal tarafından imzalandı.

TÜVTÜRK Adana, İçel, Hatay Araç Muayene İstasyonlarında 4. Dönem TİS üyelerimizin onayı alınarak imzalandı. Temsilci ve üyelerimiz her görüşme sonrasında bilgilendirilerek, görüşmelerde gelinen süreç paylaşıldı ve 15 İstasyonda çalışan yönetici, temsilci ve üyelerimizin tamamına yakınının onayı alınarak imzalandı.

Sendikamız, kargo, taşıma ve araç muayene işçilerinin hak ve çıkarlarını geliştirme mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Güvencesiz ve sendikasız koşullarda çalışan ve henüz örgütlenmemiş olan araç muayene işçilerini sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz.

TÜMTİS MERKEZ YÖNETİM KURULU