GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ TOPLANDI

 

Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz 09.03.2021 tarihinde toplandı.

Toplantıda genel gündem ve sendikamızın gündemine ilişkin konular ele alındı.

Covid-19 salgınının örgütlü olduğumuz iş yerleri ve ülkemiz ekonomisine etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, salgının olumsuz etkilerinin süreceği buna karşın gerek tedbirler gerekse işçi haklarına yönelik düzenlemelere ilişkin mücadelenin de sürdürüleceği vurgulandı.

Yakın dönemde imzalanan TİS’ler ile devam etmekte olan TİS’lerin değerlendirildiği toplantıda, Aras Kargo, TÜVTÜRK’e bağlı Adana İçel Hatay Araç Muayene İstasyonları ile Adana’da kurulu Çukurova Kargo’da yeni kazanımlarla bitirilen TİS’lerin örgütsel birikimin sonucu olduğu vurgulandı. UPS Kargo’da, Bursa’da Kurulu Bozkar’da devam eden TİS’ler ile işverenin çoğunluk tespitine karşı itiraz davası açtığı Alman lojistik devi Kühne Nagel’de de sürecin muhakkak kazanımla sonuçlandıracağı ifade edildi.

Sendikamızın önüne koyduğu örgütlenme hedefleri ile yeni iş yerlerinin örgütlenmesinde gelinen sürecin ele alındığı toplantıda, kargo ve lojistik işçilerinin kazanımlarının korunması ve ilerletilmesinin yolunun örgütlenmeyi büyütmekten geçtiği vurgulandı. Sendikamızın yeni iş yerlerine yönelik örgütlenmesini bir örgütlenme kampanyası ile daha aktif bir şekilde sürdüreceği ifade edildi.