Babacanlar Direnişimize Türk-İş’ten Destek Ziyareti

Sendikamız üyesi 9 işçinin işten çıkarıldığı Gaziantep Babacanlar Kargo’da direnişimiz 57. Gününde devam ederken, Türk-İş ve bağlı şubeler ile bölge temsilcileri direnişimize destek ve dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. 

Babacanlar_direnişi_türkiş ziyareti

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Diyarbakır Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç ve Gaziantep İl Temsilcisi Nuri Bay, Belediye-İş Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, Teksif Genel Mali Sekreteri Adil Atila ve Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Özkan, Tez-Koop-İş Gaziantep Şube Başkanı Bilal Öztokmak, Güvenlik İş İl Temsilcisi Mehmet Dinç, Demir Yol-İş İl Temsilcisi Ali Mengilli’nin aralarında bulunduğu sendika temsilcileri, direniş alanına gelerek işten çıkarılan işçilere ve sendikamıza destek verdi.

babacanlar_turkis_2

Sendika temsilcileri direniş alanında bir süre Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Gaziantep Şube Sekreterimiz Mahmut Canyurt, şube yöneticileri ve işten çıkarılan işçilerle sohbet etti ve dayanışma duygularını iletti.

babacanlar_turkis_3

Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat: Bu mücadelede sonuna kadar yanınızdayız!  

Babacanlar Kargo işçilerinin sendikal örgütlenme nedeniyle darba maruz kalmasını kınadıklarını belirten Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “İşçinin en temel hakkı olan sendika hakkı için darbedilerek işten atılması kabul edilemez” dedi.

Başbakanın “örgütlenmekten korkmayın” yönlü konuşmasına da değinen Irgat, “Başbakanın çağrısı çok yerinde bir çağrı ancak bunun gereği yerine getirilmiyor. İşçiler sırf sendikalı oldular diye darbedilerek işten atılıyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz ve Türk-İş olarak suç niteliğindeki bu durumla ilgili tüm yetkili mercileri harekete geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu. Türk-İş’in Babacanlar işçilerinin ve sendikamızın yanında olduğunu belirten Irgat, “TÜMTİS mücadeleci bir sendikadır ve burada da başaracağına inanıyoruz. Sonuna kadar yanındayız” dedi.

Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Babacanlar işverenini uzlaşmaz tutumundan vazgeçmeye ve sendikamız ile masaya oturmaya çağırdı.

Genel Başkan Öztürk: Babacanlar’da kuralsızlığa son verilmelidir

Babacanlar kargo işçilerinin düşük ücret ve ağır çalışma koşulları dolayısıyla Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olduklarını belirten Genel Başkanımız Kenan Öztürk, “Evet Başbakan ‘örgütlenmekten korkmayın’ şeklinde çağrı yapıyor ancak öte taraftan işverenler işçilerin en temel hakkını engellemeye çalışıyor. Burada işçiler örgütlenme hakkını kullandı ancak darp edilerek işten atıldı. Bu işçilere 2 ila 7 gün işgöremez raporları verildi. Şimdi işveren işten attığı işçilerin yerine Suriyeli işçileri getirerek sigortasız, kuralsız bir şekilde çalıştırıyor. Burada kaçak işçi çalıştırılmasına ilişkin işlem başlatılması için başvuruda bulunduk ancak bir sonuç alamadık” dedi.

İşvereni işyerindeki kuralsızlığa son vermeye ve sendika karşıtı tutumundan vazgeçmeye çağıran Başkan Öztürk, “Sendika olarak kararlıyız ve sonuna kadar Babacanlar Kargo işçilerinin yanındayız” diye konuştu.

Sendikal dayanışmanın bu mücadeleye güç kattığını belirten Başkan Öztürk, ziyaretinden dolayı Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ile Bölge ve Şube temsilcilerine teşekkür etti.