55 şubeden Türk-İş’e ‘Yanındayız’ mesajı

İşçi sendikaları, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın bazı medya organlarınca hedef alınmasına tepki gösterdi. Ülke bütünlüğü noktasında taviz vermeyeceklerini belirten sendikacılar, işçilerin haklarını da savunmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul’daki 55 şubesi adına yapılan basın toplantısında, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yönelik karalamalara sert tepki gösterildi. Açıklamada, Türk-İş’in darbelere karşı net tavır aldığı belirtilirken çalışanların hak ve menfaatleri adına da ülke bütünlüğüne zarar vermeden alanlara çıkmaktan kaçınmayacakları vurgulandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İstanbul 1. Bölge Temsilciliği, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yönelik karalamalara karşı basın toplantısı düzenledi. Dün İstanbul Beyoğlu’nda bulunan temsilcilik binasında yapılan toplantıya çok sayıda sendikanın şube başkanı, eski Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve işçiler katıldı. “Türk-İş nerede biz oradayız” sloganın atıldığı toplantıda açıklamayı Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar yaptı.

‘ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN TARAFINDAYIZ’
Konuşmasında Türk-İş’ten “66 yıllık bir çınar” diye bahseden Uyar, Türk-İş’in dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da ülkenin birliğine ve bütünlüğüne zarar gelmemesi için her türlü mücadeleyi vereceğine işaret ederek, “Ama Türk-İş’in, temsil ettiği topluluk adına da onların haklı taleplerini seslendirmek gibi yüce ve kutsal bir görevi vardır” hatırlatması yaptı. Uyar, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Türkiye’de sorunları ve sıkıntıları olan herkesin sesi olmaya gayret gösterdiğini belirterek “Başkanımız bu gayreti gösterirken de asla ve asla bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne zarar verecek herhangi bir adım atmamıştır, atmayacaktır. Ama birileri bunu kendi adına fırsata çevirmek ve bunu kamuoyunda tartışır hale getirmek için çaba içine girmiştir” ifadelerini kullandı. Türk-İş’in darbelere ve darbe girişimlerine karşı her zaman demokrasiden ve ülke bütünlüğünden yana olduğunu aktaran Uyar, “Türk-İş bunu hiçbir siyasi partiyi gözetmeksizin yapmıştır. O anda iktidarda kim olursa olsun Türk-İş’in tarafı iktidar değil ülke, devlet, millet olmuştur” dedi.

‘ÇALIŞANIN HAKLARINI KORUMAKTAN KAÇINMAYIZ’
Türk-İş Konfederasyonu’nun bugüne kadar çalışanların hak ve menfaatlerini korumak adına alanlara çıktığına işaret eden Uyar, gerektiği takdirde ülkenin bütünlüğünü ve birliğini bozmamak kaydıyla bugün de alanlara çıkmak gibi bir görevleri olduğunu vurguladı. Uyar konuşmasına şöyle devam etti: “Türk-İş geçmişte SSK ile ilgili Ankara’da yaklaşık 500 bin kişiyle miting yaparken hiç kimsenin canına malına kastetmemiştir. Türk-İş her zaman etrafa zarar vermeden, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmadan emek için mücadele etmeye devam edecektir. Türk-İş başkanımız defalarca, ‘Kıdem tazminatı bizim namusumuzdur, kırmızı çizgimizdir. Eğer biz bu çizgileri kaybedersek bu makamlarda oturmaya gerek yoktur’ demiştir. O zaman o makamları kaybetmemek ve temsil ettiğimiz topluluk adına mücadele etmek veya ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak en doğal hakkımızdır. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir.”

Neler olmuştu?
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçen 6 Aralık’ta toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesinde işçilerin haklarıyla ilgili bir soruya, “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı” değerlendirmesinde bulunmuştu. Bu sözlerin ardından hükümete yakın olduğu bilinen Atv, 24, Akit, Akşam, Güneş vb. televizyon kanalları ve gazeteler, “Yeni bir kalkışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor”, “küstah tehdit” sözleriyle Ergün Atalay’ı hedef almıştı.

Kaynak: Aydınlık