SOMA’YI UNUTMADIK
13 Mayıs, ülkemiz tarihine kara bir gün, unutulması asla mümkün olmayan bir katliam olarak kazındı.
Soma’da, bundan tam 8 yıl önce tarihin en büyük işçi katliamlarından biri yaşandı. 301 madenci kardeşimiz, aşırı kâr hırsı ile işçi sağlığını hiçe sayan taşeron uygulamasının, kölelik koşullarında çalıştırmanın, kuralsızlığın kurbanı oldu. En basit iş güvenliği tedbirlerini dahi almayarak katliama davetiye çıkaran patronlar cezasızlıkla ödüllendirildi.
Katliamın üzerinden 8 yıl geçtiği halde iş cinayetlerinin önlenmesi ve iş güvenliği önlemleri konusunda bir ilerleme sağlanmış değildir. Kuralsız, güvencesiz, sendikasız çalıştırma devam ediyor.
Soma katliamında kaybettiğimiz 301 maden emekçisini ve iş cinayetlerinde yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. (13.05.2022)
TÜMTİS MERKEZ YÖNETİM KURULU