Kadın Taşıma İşçileri Sendikamızda Örgütleniyor

DHL işçisi kadın üyelerimiz uluslararası üst kuruluşumuz ITF ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerinde buluştu.

 

dhl_kadin_tümtis

 

Uluslararası üst kuruluşumuz ITF ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz eğitim semineri, DHL işçisi kadın üyelerimizi bir araya getirdi. ‘Kadın ve örgütlenme sorunları’ konulu seminerde kadın üyelerimiz, sendikaların yapısı ve işleyişi hakkında bilgi aldı, sendikal örgütlenmeye ilişkin soru ve görüşlerini paylaştı.

Birçok açıdan verimli geçen seminerimiz, ITF’nin web sitesinde de yer aldı. ITF, “Kadın taşıma işçileri tedarik zincirinde örgütleniyor” başlığı ile paylaştığı haberin devamında ITF Küresel Tedarik Zinciri ve Lojistik Bölümü Başkanı Ingo Marowsky’in kadın üyelerimize yönelik mesajına da yer verdi.

Eski uluslararası ilişkiler uzmanımız Emel Türker, küresel sendikaların çalışma biçimleri hakkında sunum yaptı.
Eski uluslararası ilişkiler uzmanımız Emel Türker, ITF ve ETF gibi uluslararası sendikaların işleyişi hakkında sunum yaptı.

Ingo Marowsky’den Kadın Üyelerimize Mesaj: Başarınızı Tebrik Ediyorum

Kadınları, başarılarından dolayı kutlayan Ingo Marowsky, “Bu işçiler şimdiden birçok şey başardılar. İşyerlerinin uygun şekilde tanınması için verdikleri mücadeleyi kazandılar. Bugüne kadar kazandıkları tüm zaferleri için onları tebrik ediyorum ve umuyorum bu ITF ailesinin bir parçası olarak işçilerin yolculuğundaki ilk adımları olur” dedi.

ITF’nin sitesinde paylaştığı haber şöyle:itf

Kadın Taşıma İşçileri Tedarik Zincirinde Örgütleniyor

29 Aralık’ta gerçekleştirilen, Türkiye’deki ITF örgütlenme eğitiminde kadın taşıma işçileri sendikalar hakkında bilgilerini geliştirdiler.

DHL’de çalışan kadınlar, kısa bir süre önce örgütlendiler ve ITF’e bağlı TÜMTİS sendikasına üye oldular. Kadınların çoğu işyerlerinin sendikalaşması için DHL örgütlenme kampanyasında aktif rol oynadılar. ITF’nin desteklediği uzun soluklu kampanya, geçen yıl Ekim ayında DHL’nin, TÜMTİS’i yasal sendika olarak tanımasıyla sonuçlandı.

Eğitim, kadınlar için sendikaların nasıl çalıştıkları ve neler başardığıyla ilgili anlayışlarının derinleşmesi için bir fırsat oldu. Aynı zamanda işyerlerindeki örgütlenme deneyimlerini, özellikle ücret ve fazla çalışma saatleri konuları etrafındaki sorunlarını paylaşmak için bir fırsat oldu. Seminer ayrıca kadınlara sendikaların yapıları ve faaliyetleri ve küresel sendika federasyonlarının işleyişi hakkında soru sorma fırsatı sağladı.

Kadınların çalıştığı işyeri yakın zamanda örgütlendi ve şimdilerde toplu iş sözleşmesi için işverenle müzakereler devam ediyor. Eğitim, kadınlara sözleşme sürecinin nasıl yürüdüğü hakkında da daha fazla bilgi alma imkânı sağladı.

ITF Küresel Tedarik Zinciri ve Lojistik Bölümü Başkanı Ingo Marowsky, kadınları şimdiye kadar gösterdikleri başarılarından dolayı ve sendikal çalışmalarda devam eden bağlılıkları için tebrik etti: “Bu işçiler şimdiden birçok şey başardılar. İşyerlerinin uygun şekilde tanınması için verdikleri mücadeleyi kazandılar. Bugüne kadar kazandıkları tüm zaferleri için onları tebrik ediyorum ve umuyorum bu ITF ailesinin bir parçası olarak işçilerin yolculuğundaki ilk adımları olur.” (http://www.itfglobal.org/news-online/index.cfm/newsdetail/10021)

dhl_kadin_tümtis^_dhl_kadin_tümtis_2