RİSK ALTINDAKİ KARGO VE LOJİSTİK İŞÇİLERİ AİLELERİYLE BİRLİKTE BİR AN ÖNCE AŞILANMALIDIR

Ekonomik kriz, işsizlik, açlık ve geçim sıkıntısı ile karşı karşıya bulunan emekçiler, Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçirmektedir.

Ne yazık ki salgınla mücadelede yeterli ve etkili tedbirler alınamamıştır. Kamusal politikalar yerine şirketlerin çıkarlarını koruyan politikalar esas alınmıştır. İzlenen bu politikalar nedeniyle Covid-19 bir tehdit olmayı sürdürmekte ve can almaya devam etmektedir.

Bugüne kadar tespit edilen ve basına yansıyan verilere göre Covid-19 virüsü nedeniyle en az 861 işçi hayatını kaybetti. Salgın koşullarında hizmet ve üretimin devam ettiği işkolumuzda da çok sayıda işçi hastalandı ve ne yazık ki yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından aşılamada öncelikli gruplar listesi açıklanmış, buna göre işkolumuzdaki işçiler 2. Aşama, 9. Sırada yer almıştır.  Ancak ilan edilen bu takvime rağmen işkolumuzda henüz aşılama işlemine geçilmemiştir.

Her gün onlarca eve veya işyerine grip çıkan, yüzlerce kişi ile temas eden ve sağlık çalışanlarından sonra en riskli çalışan grubunda yer alan kargo ve lojistik işçilerinin gerek kendi sağlıkları gerek temas ettikleri geniş insan topluluklarının ve ailelerinin sağlıkları açısından bir an önce aşılanması zorunluluğu vardır. Risk grubundaki tüm çalışanlar gibi işkolumuzdaki kargo ve lojistik işçileri ile ailelerinin bir an önce aşıya erişimi sağlanmalıdır. Nitekim kargo ve lojistik işçileri risk altında çalışmayı sürdürmekte, evlerinden çıkamayan insanların zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedirler. Kargo işçileri paket bıraktığı yerde de paketi teslim aldığı yerde de bulaş riski ile karşı karşıyadır.

Çalışırken ölmek kader değildir. Salgınla mücadelede aklın ve bilimin sunduğu imkânlardan yararlanmalı, önlemler arttırılmalı ve daha etkin uygulanmalıdır. Aşılamada, halk sağlığı ilkesi gözetilmelidir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla bildiririz. (16.04.2021)

TÜMTİS MERKEZ YÖNETİM KURULU