UPS Kargo’da 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Başarıyla Sonuçlandı

Uluslararası kargo şirketi UPS ile bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerimiz başarıyla tamamlandı. 2 bin 400 üyemiz adına imzalanan TİS ile yeni kazanımlar elde edildi.  

ups_tis_1

ups_tis_2Toplu sözleşme toplantısında sendikamızı Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez, Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Muharrem Yıldırım, İstanbul Şube Başkanımız Ersin Türkmen, Av. Fevzi Saygılı temsil ederken; işveren tarafını UPS Türkiye Genel Müdürü Michael Burke Harrell, UPS Operasyonlar ve İşçi Direktörü Yavuz Sarvan, İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol, Av. Saim Bostancı, Ahmet Gülgör, Mustafa Oktay temsil etti.

 

 

 

UPS’de, imzalanan 2. Dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin Merkez Yönetim Kurulumuz bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklama şöyle:

UPS KARGO’DA 2. DÖNEM TİS GÖRÜŞMESİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI!

Sendikamız TÜMTİS ile uluslararası kargo şirketi UPS (Ünsped Paket Servisi Tic.Ve San. A.Ş.) arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri başarıyla tamamlanmıştır. 2 bin 400 üyemiz adına imzalanan TİS ile ekonomik, sosyal ve idari maddelerde yeni kazanımlar elde edilmiştir.

Sendikamız, UPS’de, 2. Dönem TİS sürecini, sektörde örgütlü tek kargo şirketi olmasından dolayı işverenlerin öne sürdüğü tüm olumsuz koşullara rağmen başarıyla tamamlamıştır.

Hatırlanacağı üzere, sendikamız, Amerika merkezli UPS kargoda örgütlenme faaliyetini 2010 yılında tamamlayarak Toplu İş Sözleşmesi imzalamıştı. Türkiye’de faaliyet gösteren kargo şirketleri arasında bir ilk olan bu toplu sözleşme ile önemli kazanımlar elde edilmişti. UPS Kargo, ülkemizde iş güvenceli ve 8 saatlik iş günü uygulamasının yapıldığı tek kargo şirketidir.

Üyelerimizin Onayı Alınarak İmzalandı

Sendikamız, toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürmüştür. Tüm bölgelerde eğilim yoklaması yapılmış ve 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi üyelerimizin onayı alınarak imzalanmıştır.

Sendikamız ile UPS işvereni arasında, 09.12.2013 tarihinde imzalanan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile toplam ücretlere net olarak %22 ile % 42 arasında değişen oranlarda zam alınmıştır. İşverenin, Türkiye’de tek örgütlü kargo olmasından dolayı öne sürdüğü şartlara rağmen üyelerimizin mevcut haklarından taviz verilmemiş, ekonomik, sosyal ve idari maddelerde yeni kazanımlar elde edilmiştir.

Kargo İşçilerini Sendikamızda Birleşmeye Çağırıyoruz!

Sendikamız, UPS kargoda elde ettiği kazanımlar ve deneyimler ışığında diğer kargo şirketlerinde de örgütlenme çalışmalarına hızla devam etmektedir. Kısa bir süre önce örgütlenme çalışmasını tamamladığımız ve TİS yetkisini aldığımız Alman sermayeli kargo ve lojistik şirketi DHL’de toplu sözleşme görüşmelerimiz devam etmektedir.

Üyelerimizden ve uluslararası işçi sınıfından aldığımız güçle, Türkiye’deki kargo ve lojistik firmalarında örgütlenme çalışmamızı devam ettireceğiz.

Tüm kargo ve lojistik işçilerini, günde 12-14 saati bulan, yarı aç yarı tok, kuralsız ve güvencesiz çalışmaya hayır demek için UPS ve DHL işçilerinin açtığı bu yoldan yürümeye; sendikamızda örgütlenmeye ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz!

                     MERKEZ YÖNETİM KURULU