DİRENİŞTEKİ LİMAN İŞ ÜYESİ ARSER İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİK!

İstanbul Büyükçekmece’de kurulu bulunan Arser İş Makineleri Servis ve Ticaret A.Ş. işyerine bağlı Kumport ve Marport limanlarında çalışan 402 işçi, Liman İş Sendikası’na üye oldular. Liman İş Sendikası’na üye olduklarından dolayı toplam 57 işçi işten atıldı.

Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme haklarını kullandıklarından dolayı işten atılan Arser işçilerini Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez’in de aralarında bulunduğu üyelerimiz ziyaret etti. Gelişmeler hakkında bilgi veren Liman İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpunar sınıf dayanışmasının çok önemli olduğu bu dönemde duyarlı kamuoyundan ve kardeş sendikalardan destek beklediklerini belirtti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez Arser işyerine sendika girene kadar Liman İş Sendikası ve direnişteki işçilerle dayanışma içerisinde olacağımızı belirterek, “örgütlülüğümüzü dağıtmadığımız sürece, birlik ve beraberliğimizi dün olduğundan daha ileri bir noktaya taşıdığımız sürece kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Unilever’in taşeron şirketlerinde çalışan üyelerimizin direnişleri hakkında da bilgi veren Seyfi Erez, “sınıfın dayanışmasını ve birliğini yükseltmemiz gerekiyor” dedi. İşverenlerin örgütlenme girişiminde bulunan işçileri, işten çıkarma gibi yöntemlerle tehdit ettiğini belirten Erez, “ işverenlerin yasadışı uygulamalarını engellemede güç birliğinin ve sınıf dayanışmasının önemi bir kez daha açığa çıkmıştır” dedi.

tümtis

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada sonuna kadar direnişteki işçilerin yanında olduklarını belirtti. Merkez Yönetim Kurulu’muz yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Hiç kimse anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarından ve sendikal örgütlenme nedeniyle işçilere baskı uygulayamaz. Sendikal örgütlenme nedeni ile işçilerin işten atılmaları suçtur ve işten atılan işçiler bir an önce işbaşı yaptırılmalıdır. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası olarak Liman İş Sendikası ne ARSER İşçilerinin verdiği mücadeleyi destekliyoruz, Liman İş Sendikası ve işten atılan işçilerle dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz” dedi.