“MERSİN LİMANINDA YAŞANAN İŞÇİ KIYIMINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM!”

Uluslararası Mersin Limanının yükleme, boşaltma ve nakliye işlerini yapan Akan-Sel Nakliyat’ta başlatmış olduğumuz direnişte 73. gün de geride kaldı. Direnişin 73. gününde Liman A Kapısı önünde yaptığımız basın açıklamasına DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mehmet Fazıl Türk ile “Mersin Emek ve Demokrasi Platformu” bileşeni kurumlar katıldılar.

mersin,tümtis

mersin,tümtis

Direnişteki üyelerimizin eş ve çocukları, yakınları ile çalışmakta olan üyelerimizin iş bırakarak sloganlarla A Kapı önüne gelerek katıldıkları basın açıklamasında “Direne direne kazanacağız, İş ekmek yoksa barış da yok, Sendika limana girecek başka yolu yok, İşçiyiz haklıyız kazanacağız, Köle değil işçiyiz sendikayla güçlüyüz, Sendika limana halaylarla girecek” sloganları atıldı.

mersin,tümtis

Basın açıklamasında ilk konuşmayı Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında “Mücadelemizin 73. gününde yine limanın A Kapısı önündeyiz. Söylemiştik bizleri işten çıkararak sindiremezsiniz. İşten çıkarmalarla bu mücadeleyi durduramazsınız. Mücadelemizin üzerinden 73 gün geçmesine rağmen emek ve demokrasi güçleri ile, üyelerimizin eş ve çocukları ile buradayız. İşverenler limanda yaşanan surunu çözmek yerine hala üyelerimizi sindirmeye, onları işleri ile tehdit etmeye çalışarak sorunu çözmeye çalışıyor. 103 işçi arkadaşımızdan sonra dün de bir şoför arkadaşımız da işten çıkarıldı. Arkadaşımızın neden işten çıkarıldığını soran şoför arkadaşlarımıza kullanmaları gereken araçlar verilmeyerek arkadaşlarımızın çalışmaları engelleniyor. Bu mücadeleyi kazanımla sonuçlandırıncaya kadar sürdürmekte kararlıyız. Sayın DTP Milletvekili Hasip Kaplan’dan 73 gündür sürdürdüğümüz mücadeleyi TBMM kürsüsüne ve salonlarına taşımaları talep ediyoruz” dedi.

mersin,tümtis

Liman A Kapısı önüne gelerek basın açıklamasına katılan DTP milletvekili Hasip Kaplan ise yaptığı konuşmada işçi ve emekçilerin her zaman mücadelelerinde yanlarında olduklarını bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek limanda yaşanan sorunu meclis kürsüsünden dile getireceğini belirtti. Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü:” Meclis plan ve bütçe komisyonu üyesi olarak 31 Marttan itibaren mecliste bu sorunu hem komisyonda hem de meclis genel kurulunda dile getireceğim. Çünkü burada çok ciddi bir tehlike görüyorum. İLO sözleşmesini imzalayan Türkiye, Anayasa’sında sendikal hakları kabul eden bir Türkiye, işçiler bu hakları kullandı diye 21. yüzyılda işten atılıyorsa ortada vahim bir durum vardır. Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in burada yaşananlar hakkında bir çift sözlerinin olması gerekirdi. Mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağım ve sizlerin Mecliste de sesiniz olacağımı söz veriyorum” dedi.
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise yaptığı konuşmada “Başbakanın teğet geçti dediği kriz, bizim yüreğimizi deliyor. Krizin faturasını bizler ödemeyeceğiz. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak MIP Genel Müdürü John Philipps’ten sorunun çözümü için randevu istedik. Buradan bir kez daha yineliyorum. Bu sorunu işçileri işbaşı yaptırarak çözün. Eğer anlaşma sağlanamazsa 7 Nisan’da Ak Gübrede greve gideceğiz.Fabrikanın önüne grev çadırını kuracağız. Grev davulları ile bu mücadelenin bir ucundan da bizler tutacağız” dedi.

mersin,tümtis