TÜRK İŞ GENEL SEKRETERİ MUSTAFA TÜRKEL UNİLEVER DEPOLARI ÖNÜNDE DİRENİŞTE OLAN ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİ!

Türk İş Genel Sekreteri ve TekGıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, TekGıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Türk İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Basın İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer’in aralarında bulunduğu heyet 71 gündür direnişte olan üyelerimizi ziyaret etti.

unilever,tümtis

“Yaşasın sınıf dayanışması, direne direne kazanacağız, sendika hakkımız engellenemez” sloganlarının atıldığı ziyaret sırasında bir konuşma yapan Türk İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel ülkemizin değişik bölgelerinde sendikalaşma mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, “ birlik ve beraberlik içerisinde direnişleri başarı ile sonuçlandıracağız” dedi. Direnişlerin başarıya ulaşması için uzun soluklu bir mücadele verilmesi gerektiğini belirten Türkel, “Danone’de 4,5 yıl süren bir mücadele sonucunda sendika hakkını kazandık. Yörsan’da 8 aydır mücadelemiz devam ediyor. Uzun soluklu mücadelede kararlı olursak, sendikalarımıza güvenirsek başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi. AKP Hükümeti tarafından özellikle orman, belediyeler ve Çaykur’da işçilere sendika değiştirmeleri için çok yoğun baskı uygulandığını belirten Türkel, “uygulanan baskı ve sendika değiştirme uygulamalarını hep birlikte boşa çıkaracağız” dedi. Türk İş olarak sonuna kadar yanımızda olacaklarını belirten Türkel, “ bizleri yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Başarıya odaklanmamız gerekiyor. Sendikalardaki yöneticiler kiracıdır. Sendikaların ev sahipleri işçilerdir. Sendikalara küsmeyelim. Kötü yöneticiler varsa onları demokratik bir şekilde oralardan uzaklaştıralım” dedi.
Ziyaret sırasında konuşan Genel Mali Sekreterimiz Seyfi Erez ve İstanbul Şube Başkanımız Çayan Dursun ise Türkel ve beraberindeki heyete teşekkür ederek direnişlerin başarıya ulaşması için daha ileri bir düzeyde dayanışma tutumunun ortaya konması gerektiğini söylediler.

unilever,tümtis

TezKoop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru da Direnişteki üyelerimizi Ziyaret Etti!
TezKoop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, Genel Sekreter Sedat Ölmez ve İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Gebze Şube Başkanlarının aralarında bulunduğu heyet direnişteki üyelerimizi 1 Ağustos tarihinde ziyaret etti. TezKoop-İş Sendikası direnişteki üyelerimizin hazırladıkları gıda paketi ile 10 günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklarını duyurdular.