8 MART ÖRGÜTLÜ OLDUĞUMUZ İŞ YERLERİNDE KUTLANDI

1857’de tekstil işçisi kadınların eşit işe eşit ücret mücadelesinden doğan 8 Mart çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sendikamız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla örgütlü bulunduğu iş yerlerinde kargo ve lojistik çalışanı üyeleriyle bir araya geldi.

Örgütlü olduğumuz UPS Kargo, Aras Kargo ve DHL Lojistik iş yerlerinde yapılan etkinliklerde günün anlam ve önemine ilişkin bildiri okundu.

Bildiride 8 Mart’ın tarihsel ve güncel önemine vurgu yapıldı. 8 Mart’ın, tüm dünyada kadınların ortak taleplerini dile getirdikleri, maruz kaldıkları sorunlara karşı mücadele yöntemlerini tartıştıkları, direniş deneyimlerini paylaştıkları bir gün olduğuna vurgu yapıldı; 8 Mart sınıfsal bağlamından kopartılmadan işçi kadınların sorunlarının ele alındığı bir içerikte olması gerektiği ifade edildi.

Günümüzde kadınların pek sorunla karşı karşıya kaldığı belirtilen bildiride, “Sorunlarımız çok ama çözümsüz değiliz. Kökleri tarihe dayanan bir mücadelemiz var. Bu mücadele, yaşamın her alanında yol gösterecektir” denildi. Kadın işçilerin öncelikli talepleri şu şekilde sıralandı;

-Evde, işte, sokakta kadına yönelik şiddet son bulmalıdır.

-Kadın cinayetleri önlenmeli, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmelidir.

-Çocuk, yaşlı ve hasta bakım hizmetleri kadının sırtından alınmalı, kamusal bir hizmet olarak devlet tarafından verilmelidir.

-İşyerlerinde kadına yönelik şiddet ve tacizde kadının beyanı esas alınmalıdır.

-Kadınlar sürekli eğitim olanaklarına kavuşturulmalı, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliği esas alınmalıdır.

Etkinlikte kadın üyelere karanfil taktim edildi.